Sestavine
-
60 g Maslo
-
50 g Sladkor v prahu
-
1 žlička Vaniljev ekstrakt
-
1× Jajce
-
2 žlici Moka
-
50 g Mandeljni v prahu
-
2× Jabolko
-
20 g Maslo
-
2 žlici Marelična marmelada
-
Testo
-
200 g Moka
-
2 žlici Sladkor v prahu
-
140 g Maslo
-
80 ml Ledena voda
Navodila
Za pripravo listnatega testa presejte moko in sladkor v prahu v veliko skledo. Dodajte maslo in premešajte. Dodajte ledeno vodo in oblikujte v testo ter ga položite na peki papir. Razvaljajte ga, čez pa prepognite peki papir. Postavite v hladilnik za 1 uro, da počiva.
Pečico segrejte na 190 °C. Velik pekač obložite s peki papirjem. Z rahlo pomokanim valjarjem testo razvaljajte na pravokotnik in ga položite na pripravljen pekač.
Maslo in sladkor v skledi s paličnim mešalnikom stepite in vmešajte vaniljo in jajce, dokler se ne združita. Vmešajte mandljevo moko in moko, da nastane gladka zmes.
Jabolko narežite na 2 mm široke rezine. Po testu razporedite mešanico mandljevega zdroba in pustite 1,5 cm širok rob. Jabolčne rezine razporedite v vrste, tako da se prekrivajo, čez mešanico. Premažite s stopljenim maslom.
Pecite 30 minut. Jabolka premažite z marmelado in jih takoj postrezite.
(Foto: pexels.com)