0 0
Francoska jabolčna pita

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
60 g Maslo
50 g Sladkor v prahu
1 žlička Vaniljev ekstrakt
Jajce
2 žlici Moka
50 g Mandeljni v prahu
Jabolko
20 g Maslo
2 žlici Marelična marmelada
Testo
200 g Moka
2 žlici Sladkor v prahu
140 g Maslo
80 ml Ledena voda

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Francoska jabolčna pita

  • 1 ura
  • Porcije 8
  • Srednje

Sestavine

  • Testo

Navodila

Deli

Za pripravo listnatega testa presejte moko in sladkor v prahu v veliko skledo. Dodajte maslo in premešajte. Dodajte ledeno vodo in oblikujte v testo ter ga položite na peki papir. Razvaljajte ga, čez pa prepognite peki papir. Postavite v hladilnik za 1 uro, da počiva.

Pečico segrejte na 190 °C. Velik pekač obložite s peki papirjem. Z rahlo pomokanim valjarjem testo razvaljajte na pravokotnik  in ga položite na pripravljen pekač.

Maslo in sladkor v skledi s paličnim mešalnikom stepite in vmešajte vaniljo in jajce, dokler se ne združita. Vmešajte mandljevo moko in moko, da nastane gladka zmes.

Jabolko narežite na 2 mm široke rezine. Po testu razporedite mešanico mandljevega zdroba in pustite 1,5 cm širok rob. Jabolčne rezine razporedite v vrste, tako da se prekrivajo, čez mešanico. Premažite s stopljenim maslom.

Pecite 30 minut. Jabolka premažite z marmelado in jih takoj postrezite.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Zelenjavna juha s špinačnimi cmoki
Naprej
Pica s puranom
Nazaj
Zelenjavna juha s špinačnimi cmoki
Naprej
Pica s puranom

Dodajte Komentar