Sestavine
-
350 g Vložena buča
-
350 g Vložena jabolka
-
320 g Moka
-
150 g Maslo
-
120 ml Hladna voda
-
ščepec Koriander
-
ščepec Ingver
-
ščepec Sol
Navodila
Segrejte pečico na 180 °C in obložite pekač s peki papirjem.
Zmešajte moko in sol ter dodajte narezano zmehčano maslo. Vse skupaj dobro pregnetite in postopoma dodajajte hladno vodo, da dobite gladko testo za pito.
Testo postavite na hladno za 40 minut.
Odcedite vložene bučke in jabolka. Začinite jih s koriandrom v prahu in z ingverjem v prahu. Postavite na stran za 20 minut, da se razvijejo okusi.
Testo razvaljajte v krog in v sredino položite začinjene krhlje jabolk in buč. Rob testa povlecite čez nadev. Rob premažite z vodo.
Pito pecite 40 minut.
(Foto: instagram/vkusnett)