0 0
Francoska bučna pita

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
350 g Vložena buča
350 g Vložena jabolka
320 g Moka
150 g Maslo
120 ml Hladna voda
ščepec Koriander
ščepec Ingver
ščepec Sol

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Francoska bučna pita

  • 2 uri
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 180 °C in obložite pekač s peki papirjem.

Zmešajte moko in sol ter dodajte narezano zmehčano maslo. Vse skupaj dobro pregnetite in postopoma dodajajte hladno vodo, da dobite gladko testo za pito.

Testo postavite na hladno za 40 minut.

Odcedite vložene bučke in jabolka. Začinite jih s koriandrom v prahu in z ingverjem v prahu. Postavite na stran za 20 minut, da se razvijejo okusi.

Testo razvaljajte v krog in v sredino položite začinjene krhlje jabolk in buč. Rob testa povlecite čez nadev. Rob premažite z vodo.

Pito pecite 40 minut.

(Foto: instagram/vkusnett)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Zelenjavni narastek z lisičkami
Naprej
Mesni cmoki
Nazaj
Zelenjavni narastek z lisičkami
Naprej
Mesni cmoki

Dodajte Komentar