0 0
Focaccia s šalotko

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
500 g Moka
2 žlički Aktivni suhi kvas
2 žlički Kosher Sol
1 žlička Sladkor
400 ml Mlačna voda
10× Čebula šalotka
80 ml Olivno olje
2 žlici Sezamovo olje
3 žlice Sezamova semena

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Focaccia s šalotko

LASTNOSTI:
  • Vegansko
  • 1 ura
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

V veliki skledi stepite moko, kvas, sol in sladkor. Vmešajte vodo in sesekljan zeleni del šalotke. Dobro premešajte, da dobite gladko testo. Skledo tesno pokrijte s plastično folijo. Postavite v hladilnik za najmanj 12 ur.

Pekač premažite z oljem. Testo položite v pekač in ga s konicami prstov nežno razporedite, da prekrije čim večji del pekača. Pekač tesno pokrijte s plastično folijo in pustite vzhajati, dokler se testo ne podvoji (2 do 3 ure).

Segrejte pečico na 230 °C.
Testo pokapajte s sezamovim oljem, nato posujte s poprom, sezamovimi semeni, z belimi deli šalotke in s soljo.

Pecite 25 do 30 minut, dokler focaccia ne postane zlato rjava.

(Foto: Instagram/kaswshop)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Poletni zavitek
Naprej
Pečena cvetača s stročjim fižolom
Nazaj
Poletni zavitek
Naprej
Pečena cvetača s stročjim fižolom

Dodajte Komentar