Sestavine
-
500 g Moka
-
2 žlički Aktivni suhi kvas
-
2 žlički Kosher Sol
-
1 žlička Sladkor
-
400 ml Mlačna voda
-
10× Čebula šalotka
-
80 ml Olivno olje
-
2 žlici Sezamovo olje
-
3 žlice Sezamova semena
Navodila
V veliki skledi stepite moko, kvas, sol in sladkor. Vmešajte vodo in sesekljan zeleni del šalotke. Dobro premešajte, da dobite gladko testo. Skledo tesno pokrijte s plastično folijo. Postavite v hladilnik za najmanj 12 ur.
Pekač premažite z oljem. Testo položite v pekač in ga s konicami prstov nežno razporedite, da prekrije čim večji del pekača. Pekač tesno pokrijte s plastično folijo in pustite vzhajati, dokler se testo ne podvoji (2 do 3 ure).
Segrejte pečico na 230 °C.
Testo pokapajte s sezamovim oljem, nato posujte s poprom, sezamovimi semeni, z belimi deli šalotke in s soljo.
Pecite 25 do 30 minut, dokler focaccia ne postane zlato rjava.
(Foto: Instagram/kaswshop)