0 0
Flancati

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
4 x Pecilni prašek
190 ml Kisla smetana
Sol po okusu
120 g Maslo
80 ml Belo vino
120 g Sladkor
16 ml Limonin sok
4 l Olje za cvrtje
1000 g Bela moka
Sladkor v prahu po okusu, za posip
16 ml Jajčni rumenjak

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Flancati

LASTNOSTI:

    Flancati so zelo priljubljena sladica. Pripravi se jih iz obogatenega kvašenega testa. Da bo užitek še večji, pa si jih lahko privoščite še s skodelico toplega napitka. Lahko pa tudi s kuhanim vinom. Izbira je povsem vaša...

    • 60 minut
    • Porcije 4
    • Srednje

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Pecilni prašek dodajte moki in ju presejte. Nato dodajte še vse preostale sestavine (razen olja in sladkorja v prahu) in zgnetite mehko testo, ki ga pustite počivati ​​vsaj pol ure. Razvaljajte testo na približno 1 mm debelo, izrežite pravokotnike in jih zarežite po sredini.

    Segrejte olje na 160 stopinj Celzija in flancate ocvrite. In to na vsaki strani približno 30 sekund. Ocvrte najprej odlagajte na cmrežico, zato da se bo odcedila odvečna maščoba, nato pa še na papirnato servieto.

    Potresite jih še s sladkorjem v prahu.

    Dober tek!

    (Foto: Getty Images)

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Gobova lazanja
    Naprej
    Fižolova pleskavica
    Nazaj
    Gobova lazanja
    Naprej
    Fižolova pleskavica

    Dodajte Komentar