Sestavine
-
4 x Pecilni prašek
-
190 ml Kisla smetana
-
Solpo okusu
-
120 g Maslo
-
80 ml Belo vino
-
120 g Sladkor
-
16 ml Limonin sok
-
4 l Olje za cvrtje
-
1000 g Bela moka
-
Sladkor v prahupo okusu, za posip
-
16 ml Jajčni rumenjak
Navodila
Pecilni prašek dodajte moki in ju presejte. Nato dodajte še vse preostale sestavine (razen olja in sladkorja v prahu) in zgnetite mehko testo, ki ga pustite počivati vsaj pol ure. Razvaljajte testo na približno 1 mm debelo, izrežite pravokotnike in jih zarežite po sredini.
Segrejte olje na 160 stopinj Celzija in flancate ocvrite. In to na vsaki strani približno 30 sekund. Ocvrte najprej odlagajte na cmrežico, zato da se bo odcedila odvečna maščoba, nato pa še na papirnato servieto.
Potresite jih še s sladkorjem v prahu.
Dober tek!
(Foto: Getty Images)