Sestavine
-
1 kg Stročji fižol
-
4 rezine Slanina
-
1 skodelica Maslo
-
4 stroki Česen
-
½ čajne žličke Limonina lupina
Navodila
Stročji fižol dajte v lonec in ga prelijte z vodo; zavrite. Zmanjšajte temperaturo na srednje nizko in kuhajte, dokler se fižol ne zmehča, približno 10 minut. Odcedite vodo, fižol pa pustite v loncu.
Trakove slanine položite na krožnik, ki je primeren za mikrovalovno pečico, in jih kuhajte v mikrovalovni pečici, dokler niso hrustljavi, približno 2 minuti. Slanino ohladite in sesekljajte.
Maslo in slanino vmešajte v fižol v loncu in vrnite na srednjo temperaturo; kuhajte in mešajte, dokler se maslo ne stopi, 2 do 3 minute. Dodajte česen; kuhajte in mešajte, dokler ne zadiši, 3 do 4 minute. Dodajte limonino lupinico in premešajte.
Postrezite kot prilogo mesnim jedem.
(Foto: pexels.com)