0 0
Fižolova priloga

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 kg Stročji fižol
4 rezine Slanina
1 skodelica Maslo
4 stroki Česen
½ čajne žličke Limonina lupina

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Fižolova priloga

  • 40 minut
  • Porcije 12
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Stročji fižol dajte v lonec in ga prelijte z vodo; zavrite. Zmanjšajte temperaturo na srednje nizko in kuhajte, dokler se fižol ne zmehča, približno 10 minut. Odcedite vodo, fižol pa pustite v loncu.

Trakove slanine položite na krožnik, ki je primeren za mikrovalovno pečico, in jih kuhajte v mikrovalovni pečici, dokler niso hrustljavi, približno 2 minuti. Slanino ohladite in sesekljajte.

Maslo in slanino vmešajte v fižol v loncu in vrnite na srednjo temperaturo; kuhajte in mešajte, dokler se maslo ne stopi, 2 do 3 minute. Dodajte česen; kuhajte in mešajte, dokler ne zadiši, 3 do 4 minute. Dodajte limonino lupinico in premešajte.

Postrezite kot prilogo mesnim jedem.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Špinačni napitek
Naprej
Juha iz rdeče pese s feta sirom
Nazaj
Špinačni napitek
Naprej
Juha iz rdeče pese s feta sirom

Dodajte Komentar