Sestavine
-
400 g Fižol (pločevinka)
-
1× Korenje
-
1 strok Česen
-
2 čajni žlički Kumina
-
2 čajni žlički Dimljena sladka paprika
-
1/2 čajne žličke Sol
-
1× Jajce
-
1/4 skodelice Drobtine panko1 skodelica = 240 ml
Navodila
Zmiksajte fižol, naribano korenje, česen in začimbe v grobo maso. Dodajte jajce in drobtine ter zmes enakomerno premešajte.
Mešanico prenesite v skledo, pokrijte in ohlajajte vsaj eno uro.
Iz mešanice oblikujte 6 enakih polpetov.
Na žaru jih pecite 4 do 5 minut na vsaki strani ali dokler se na zunanji strani ne naredi skorja. Če uporabljate sir, dodajte narezan sir v zadnji minuti peke na žaru.
(Foto: pexels.com)