0 0
Fižolova juha s tortilja čipsom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
200 g Korenje
1 x Čebula
200 g Zelena
24 ml Olivno olje
24 ml Paradižnikova mezga
3 x Strok - česen
1 pločevinka Fižol - črni oziroma po vašem okusu
1 pločevinka Koruza oziroma po vašem okusu
34 g Začimbe chili con carne
100 g Smetana za kuhanje
0.8 l Zelenjavna juha
Limetin sok po okusu
320 g Paradižnik
Sol po okusu
40 g Tortilja čips
Poper po okusu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Fižolova juha s tortilja čipsom

LASTNOSTI:

    Potrebno je le malo domišljije in fižolova juha s tortilja čipsom lahko postane jed, ki se bo pogosto znašla na vašem jedilniku...

    • 40 minut
    • Porcije 4
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Očistite zelenjavo in olupite korenje. Debelejša stebla zelene in korenje po dolžini razpolovite in vse skupaj narežite na tanke rezine. Olupite čebulo in jo narežite na kocke. Olupite in pa na drobno nasekljajte 1-2 stroka česna. Zeleno, korenček in čebulo dušite na vročem olju okoli 3 minute. Dodajte še paradižnikovo mezgo in začimbno mešanico chili con carne ter na hitro podušite.

    Črni fižol in mešanico koruze ter fižola stresite v cedilo, dobro sperite in nato odcedite. Dodajte podušeno zelenjavo, zalijte z osnovo in pustite da zavre. Na zmernem ognju kuhajte okoli 10 minut.

    Medtem zmešajte še kislo smetano, lupinico in limetin sok. Preostali strok česna olupite, ga stisnite in malo posolite.

    Očistite paradižnik in ga narežite na kocke. Operite še peteršilj in ga osušite, osmukajte liste in ga sesekljajte. Oboje dodajte in na hitro segrejte. Začinite s soljo in poprom, po vašem okusu. Juho servirajte z limetino omako in tortilja čipsom.

    (Foto: Getty Images)

     

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Riž po domače
    Naprej
    Sendvič za kosilo
    Nazaj
    Riž po domače
    Naprej
    Sendvič za kosilo

    Dodajte Komentar