Sestavine
-
200 g Korenje
-
1 x Čebula
-
200 g Zelena
-
24 ml Olivno olje
-
24 ml Paradižnikova mezga
-
3 x Strok - česen
-
1 pločevinka Fižol - črnioziroma po vašem okusu
-
1 pločevinka Koruzaoziroma po vašem okusu
-
34 g Začimbechili con carne
-
100 g Smetana za kuhanje
-
0.8 l Zelenjavna juha
-
Limetin sokpo okusu
-
320 g Paradižnik
-
Solpo okusu
-
40 g Tortilja čips
-
Poperpo okusu
Navodila
Očistite zelenjavo in olupite korenje. Debelejša stebla zelene in korenje po dolžini razpolovite in vse skupaj narežite na tanke rezine. Olupite čebulo in jo narežite na kocke. Olupite in pa na drobno nasekljajte 1-2 stroka česna. Zeleno, korenček in čebulo dušite na vročem olju okoli 3 minute. Dodajte še paradižnikovo mezgo in začimbno mešanico chili con carne ter na hitro podušite.
Črni fižol in mešanico koruze ter fižola stresite v cedilo, dobro sperite in nato odcedite. Dodajte podušeno zelenjavo, zalijte z osnovo in pustite da zavre. Na zmernem ognju kuhajte okoli 10 minut.
Medtem zmešajte še kislo smetano, lupinico in limetin sok. Preostali strok česna olupite, ga stisnite in malo posolite.
Očistite paradižnik in ga narežite na kocke. Operite še peteršilj in ga osušite, osmukajte liste in ga sesekljajte. Oboje dodajte in na hitro segrejte. Začinite s soljo in poprom, po vašem okusu. Juho servirajte z limetino omako in tortilja čipsom.
(Foto: Getty Images)