Sestavine
-
1 x Velika čebula
-
1 x Zelena - steblo
-
2 žlici Olje
-
400 g Krompir
-
1.5 žlice Paradižnikova mezga
-
3 x Strok - česen
-
1 vejica Rožmarin
-
2 x Korenček
-
1.2 l Voda
-
0.75 žličke Sol
-
4 x Klobasadimljene klobase - 2 para
-
2 ščepca Poper - mletisveže mlet poper
-
400 g Beli fižolbeli fižol iz pločevinke
Navodila
Najprej zelenjavo skrbno očistite, olupite in operite. Korenje in zeleno narežite na majhne koščke, krompir pa na malo večje kose. Čebulo in česen olupite ter ločeno na drobno sesekljamo. Osmukajte še vejico rožmarina. Fižol iz pločevinke sperite pod tekočo vodo in tudi dobro odcedite. Narežite klobaso na kolobarje.
V loncu segrejte olje. Dodajte čebulo, korenje in zeleno, pokrijte lonec in dušite, dokler se zelenjava ne zmehča, približno 10 minut, seveda tudi vmes občasno premešajte. Nato dodajte krompir, česen, rožmarin in pa še paradižnikovo mezgo ter med nenehnim mešanjem pražite še 1 do 2 minuti.
Zalijte zelenjavo z vodo ter začinite s soljo in poprom, seveda po vašem okusu. Zmanjšajte ogenj, lonec pokrijte in pustite, da se zelenjava kuha ob rahlem vrenju 10 minut. Po 10 minutah dodajte še fižol in pa na kolobarje narezano klobaso. Kuhajte še približno 10 do 12 minut, po potrebi dolijte še malo tekočine (vode ali jušne osnove).
Po potrebi pripravljeno enolončnico še malo posolite ali popoprajte. Servirajte jo v globoke krožnike ali skodelice in ponudite s kruhom.
Še nasvet: Lahko uporabite tudi šetraj namesto rožmarina, ki se tudi super ujame s stročnicami. Odločitev prepuščamo vam.
(Foto: Getty Images)