Sestavine
-
1 žlica Olivno olje
-
250 g Klobasa
-
1× Rdeča čebula
-
1× Paprika - rdeča
-
2 stroka Česen
-
2 žlički Kumina
-
2 žlički Dimljena sladka paprika
-
ščep Čilijevi kosmiči
-
800 g Konzerviran paradižnik
-
2 žlički Javorjev sirup
-
800 g Fižolkonzerva
-
100 g Mocarela sir
-
Kruh
-
Koriandersveži listi
Navodila
V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejte olje. Dodajte narezano klobaso. Med mešanjem kuhajte 2 minuti, nato dodajte narezano čebulo, papriko in česen. Ob občasnem mešanju kuhajte 5 minut ali dokler se ne zmehča.
Dodajte kumino, papriko v prahu in čili. Med mešanjem kuhajte 1 minuto. Dodajte narezane paradižnike in javorjev sirup. Začinite. Pokrito kuhajte 6 minut. Dodajte fižol in nepokrito kuhajte 2 minuti oziroma dokler se ne segreje.
Žar v pečici segrejte na visoko temperaturo. Mešanico fižola potresite s sirom. Pod žarom pecite 2-3 minute ali dokler se sir ne stopi in pozlati. Postrezite s kruhom in po želji posujte s koriandrom.
(Foto: pexels.com)