0 0
Finska lososova juha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 žlici olivnega olja
1 čebula
5 krompirjev s čvrstim mesom
2 lovorjeva lista
500 g lososovega fileja brez kože razrezanega na 6 kosov po 150 g
1 l ribje jušne osnove
200 ml sladke smetane
sol in sveže mleti poper po okusu
1 pest sesekljanega svežega kopra

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Finska lososova juha

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 4
  • Enostavno

Sestavine

Navodila

Deli

Odlična lososova juha. Privoščite si jo z rezino dobrega rženega kruha.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava in kuhanje

Krompir olupimo, očistimo in operemo. Narežemo ga na približno 1,5 cm velike kocke. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo.
V loncu segrejemo olje, na katerem med občasnim mešanjem pražimo sesekljano čebulo toliko časa, da se malo zmehča. Dodamo na kocke narezan krompir in lovorjev list ter prilijemo samo toliko vode, da je krompir v celoti pokrit. Lonec pokrijemo s pokrovko in krompir na zmernem ognju kuhamo toliko časa, da se zmehča (ne pa tudi razkuha).

Lososov file operemo in osušimo s papirnatimi brisačkami. Narežemo ga na manjše kose, ki jih dodamo v lonec s krompirjem. Kuhamo približno 5 minut, potem pa prilijemo jušno osnovo in smetano. Juho po okusu začinimo s poprom in soljo ter na zmernem ognju kuhamo še 5 do 10 minut.

Ko je juha pripravljena, odstavimo lonec in v juho vmešamo koper. Serviramo jo v jušne skodelice ali globoke krožnike in postrežemo z rženim kruhom.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Kedgeree
Naprej
Oopsie kruh
Nazaj
Kedgeree
Naprej
Oopsie kruh

Dodajte Komentar