Sestavine
-
Olivno olje
-
4 fileji Losos
-
ščepec Poper
-
1× Mango
-
2× Avokado
-
1/4 skodelice Čebula v prahu
-
1/2 žličke Čili
-
2× Limeta
Navodila
Pečico segrejte na 200 °C.
Medtem ko se pečica segreva, pripravite mango. Mango olupite in nato odrežite meso od sredice s semeni, nato pa ga narežite na kocke.
Pekač obložite z aluminijasto folijo. Na folijo nanesite nekaj oljčnega olja. Lososove fileje premažite z oljčnim oljem in jih s kožo navzdol položite na pekač, obložen s folijo. Potresite s soljo. Postavite v pečico s temperaturo in pecite 10 minut.
Pripravite salso iz avokada in manga:
Medtem ko se losos peče, pripravite avokado. Avokado prerežite na pol. Notranjost avokada z majhnim nožem razrežite. Koščke izdolbite in jih dodajte v skledo z narezanimi koščki manga.
V skledo dodajte mleto rdečo čebulo, čili in limetin sok. Potresite z malo soli. Sestavine nežno zmešajte skupaj.
Lososove fileje postrezite s porcijo salse iz avokada in manga.
(Foto: pexels.com)