Sestavine
-
200 g Sir feta
-
12 listov Filo testo
-
2 žlici Limonina lupina
-
2 žlici Metadrobno zdrobljena
-
2 žlici Semena sezam
-
Med
Navodila
Pečico segrejte na 200 °C. 2 pekača obložite s papirjem za peko. Feto razrežite na osem 1 cm debelih kosov. Vsako rezino prerežite na tretjine.
Na delovno površino položite 3 liste filo testa in vsakega od njih popršite z oljem. Preostale liste fila pokrijte s čisto brisačo, nato pa z vlažno brisačo. Vsak list prečno prerežite na polovico, nato pa vsak kos prečno prepognite na polovico. Poškropite z oljem. Kos fete položite vzdolžno čez en krajši konec kosa fila. Potresite z malo limonine lupinice in mete. Konec prepognite, nato prepognite stranice in zvijete, da se zaprejo.
Na pripravljen pladenj položite filo zavitek s šivom navzdol in ga popršite z oljem. Ponovite s preostalimi, da naredite 24 zvitkov. Potresite s sezamovimi semeni.
Pecite 12 minut ali dokler ne postanejo zlati. Preden jih prenesete na krožnik, odstavite, da se nekoliko ohladijo. Rahlo pokapajte z medom in potresite z vejicami mete. Postrezite z limoninimi rezinami.
(Foto: pexels.com)