0 1
Falafel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

2 skodelici Čičerika 1 skodelica = 240 ml, namočena čez noč, posušena
1/2 Čebula
3 stroki Česen
1/2 skodelice Peteršilj
1/2 skodelice Svež koriander
1 žlička Mleta kumina
1 žlička Mleti koriander
1/2 žličke Pecilni prašek
1/4 skodelice Moka
Sol in poper
Olje za cvrtje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Falafel

LASTNOSTI:
  • Vegansko
  • 30 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Čičerko odcedite in sperite ter jo prenesite v kuhinjski robot.

V kuhinjski robot dodajte čebulo, česen, peteršilj, koriander, kumino, koriander, pecilni prašek, moko, sol in poper.

Mešanico miksajte, dokler ne nastane groba pasta, nato pa jo prenesite v skledo in jo za 30 minut postavite v hladilnik.

V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejte 1 cm olja. Iz mešanice oblikujte majhne kroglice, približno po 2 žlici.

Falafle cvrite v serijah, dokler ne postanejo zlato rjavi in hrustljavi na zunanji strani, približno 3-5 minut na vsaki strani. Falafle prenesite na krožnik, obložen s papirnatimi brisačami, da se odteče odvečno olje.

Falafle ponudite tople s humusom, tzatzikijem, pita kruhom ali najljubšim prelivom.

Uživajte v slastnih domačih falaflih!

(foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Kuskusova solata s paradižnikom in pomarančo
Naprej
Hobotnica na žaru
Nazaj
Kuskusova solata s paradižnikom in pomarančo
Naprej
Hobotnica na žaru

Dodajte Komentar