Sestavine
-
2 skodelici Čičerika1 skodelica = 240 ml, namočena čez noč, posušena
-
1/2 Čebula
-
3 stroki Česen
-
1/2 skodelice Peteršilj
-
1/2 skodelice Svež koriander
-
1 žlička Mleta kumina
-
1 žlička Mleti koriander
-
1/2 žličke Pecilni prašek
-
1/4 skodelice Moka
-
Sol in poper
-
Olje za cvrtje
Navodila
Čičerko odcedite in sperite ter jo prenesite v kuhinjski robot.
V kuhinjski robot dodajte čebulo, česen, peteršilj, koriander, kumino, koriander, pecilni prašek, moko, sol in poper.
Mešanico miksajte, dokler ne nastane groba pasta, nato pa jo prenesite v skledo in jo za 30 minut postavite v hladilnik.
V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejte 1 cm olja. Iz mešanice oblikujte majhne kroglice, približno po 2 žlici.
Falafle cvrite v serijah, dokler ne postanejo zlato rjavi in hrustljavi na zunanji strani, približno 3-5 minut na vsaki strani. Falafle prenesite na krožnik, obložen s papirnatimi brisačami, da se odteče odvečno olje.
Falafle ponudite tople s humusom, tzatzikijem, pita kruhom ali najljubšim prelivom.
Uživajte v slastnih domačih falaflih!
(foto: pexels.com)