0 0
Falafel s kvinojo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

80 g Čičerika
100 g Kvinoja
240 ml Jušna osnova
Čebula
1 strok Česen
2 žlici Peteršilj
2 žlički Tahini pasta
1/2 žličke Kumina
ščepec Kajenski poper
1/2 žličke Paprika v prahu
Sol in poper
Olivno olje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Falafel s kvinojo

LASTNOSTI:
  • Vegansko

Falafel se običajno postreže z različnimi dodatki, kot so omaka tahini, humus, kisle kumarice, sveža zelenjava in včasih celo ocvrti jajčevci.

  • 1 ura 30 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Čičeriko najprej namakajte čez noč, nato pa jo kuhajte 60 minut. Medtem ko se čičerika ohlaja, skuhajte kvinojo z jušno osnovo, da tekočina izhlapi, približno 15 minut.

Segrejte pečico na 200 °C in obložite pekač s peki papirjem.

V mikser dajte čičeriko, kvinojo in vse ostale sestavine, razen olja. Dobro zmeljite, da dobite gladko maso za falafel. Iz nje oblikujte kroglice.

Kroglice polagajte na pekač in jih premažite z oljem. Pecite 30 minut, da se lepo zapečejo. Falafel s kvinojo postrezite z omako po želji. Dober tek!

(Foto: pixabay.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Chop suey
Naprej
Avokadova omaka s tahinijem
Nazaj
Chop suey
Naprej
Avokadova omaka s tahinijem