Sestavine
-
80 g Čičerika
-
100 g Kvinoja
-
240 ml Jušna osnova
-
1× Čebula
-
1 strok Česen
-
2 žlici Peteršilj
-
2 žlički Tahini pasta
-
1/2 žličke Kumina
-
ščepec Kajenski poper
-
1/2 žličke Paprika v prahu
-
Sol in poper
-
Olivno olje
Navodila
Čičeriko najprej namakajte čez noč, nato pa jo kuhajte 60 minut. Medtem ko se čičerika ohlaja, skuhajte kvinojo z jušno osnovo, da tekočina izhlapi, približno 15 minut.
Segrejte pečico na 200 °C in obložite pekač s peki papirjem.
V mikser dajte čičeriko, kvinojo in vse ostale sestavine, razen olja. Dobro zmeljite, da dobite gladko maso za falafel. Iz nje oblikujte kroglice.
Kroglice polagajte na pekač in jih premažite z oljem. Pecite 30 minut, da se lepo zapečejo. Falafel s kvinojo postrezite z omako po želji. Dober tek!
(Foto: pixabay.com)