0 0
Fabada

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
4 skodelic belega fižola
2 čebuli
3 stroki česna
400 g prekajene šunke
200 g pršuta v kosu
200 g pikantnih klobas
200 g krvavic
1 žlica mlete ostre paprike
1 žlička žafrana
žlička soli
2 ščepca mletega popra

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Fabada

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Prava močna španska enolončnica, ki bo pričarala okuse prave vroče Španije.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava in kuhanje

Fižol čez noč namakamo v hladni vodi. Vode mora biti toliko, da je ves fižol prekrit. Fižol odcedimo in stresemo v lonec. Olupimo, operemo in sesekljamo čebulo in česen, ju dodamo v lonec in dobro premešamo. V lonec položimo prekajeno šunko in vse skupaj zalijemo s toliko vode, da so vse sestavine pokrite. Lonec pristavimo na kuhalnik in zavremo. Ko voda zavre, znižamo temperaturo in fižol na majhnem ognju kuhamo 1 uro. Vmes s površine pobiramo peno, ki se naredi med kuhanjem. Dodamo pršut in kuhamo še nadaljnjih 45 minut. Klobase in krvavice prebodemo z zobotrebcem in jih dodamo v lonec. Začinimo s papriko, žafranom in soljo ter vse skupaj kuhamo še nadaljnjih 30 minut. Meso vzamemo iz lonca in ga narežemo na za grižljaj velike kose, nato pa ga stresemo nazaj v lonec. Vse skupaj dobro premešamo, dodamo poper in kuhamo še 5 minut. Serviramo v krožnike ali skodelice in postrežemo.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Mineštra
Naprej
Topli sendvič croque monsieur
Nazaj
Mineštra
Naprej
Topli sendvič croque monsieur

Dodajte Komentar