0 0
Enostavno testo za pico

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

x3 1/2 skodelice univerzalne Moka - univerzalna
x2 zavitka Suhi kvas
x1 čajna žlička Sol
x1/2 čajne žličke Kristalni sladkor
x1 1/2 skodelice Mlačna voda
x1/2 čajne žličke Olivno olje
za delovno površino Moka bela
za posipanje Koruzna moka

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Enostavno testo za pico

  • 2 h 30 min
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V skledo za mešanje s kavljem za testo dajte moko, kvas, sol in sladkor. Med delovanjem mešalnika postopoma dodajamo vodo in gnetemo na nizki hitrosti, dokler testo ni čvrsto in gladko, približno 10 minut. Stroj izklopite.

V notranjost sklede vlijte olje. Še enkrat vklopite nizki tok za 15 sekund, da z oljem premažete notranjost posode in vse površine testa. Skledo pokrijte s plastično folijo. Testo naj vzhaja na toplem mestu, dokler se ne podvoji, približno 2 uri.

Pečico segrejte na 260 stopinj C.

Testo razgrnite in prerežite na pol. Polovico testa položite na veliko pomokano delovno površino. Z roko testo ohlapno oblikujte v kroglo in ga raztegnite v krog. S pomokanim valjarjem testo razvaljamo v velik krog, dokler ni zelo tanko. Ne skrbite, če krog ni popoln, in če se vam naredi luknja, robove preprosto stisnite nazaj skupaj. Da se testo ne bi prijelo na pult, ga obrnite in potresite z moko. Po potrebi z moko posujte tudi pult in valjar.

Ploščo za pico ali pekač izdatno posujte s koruzno moko. Testo prenesite na ploščo za pico ali pekač brez robov. Dodajte prelive. Položite pekač s pico na spodnjo polico. Pecite 10 do 12 minut ali dokler ne dobi zlate barve. Preostalo testo razvaljajte in ga obložite z želenimi dodatki ali pa ga zamrznite v vrečkah za zamrzovanje.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Testo za pico iz koruzne moke
Naprej
Pica v obliki srca
Nazaj
Testo za pico iz koruzne moke
Naprej
Pica v obliki srca

Dodajte Komentar