Sestavine
-
x3 1/2 skodelice univerzalne Moka - univerzalna
-
x2 zavitka Suhi kvas
-
x1 čajna žlička Sol
-
x1/2 čajne žličke Kristalni sladkor
-
x1 1/2 skodelice Mlačna voda
-
x1/2 čajne žličke Olivno olje
-
za delovno površino Moka bela
-
za posipanje Koruzna moka
Navodila
V skledo za mešanje s kavljem za testo dajte moko, kvas, sol in sladkor. Med delovanjem mešalnika postopoma dodajamo vodo in gnetemo na nizki hitrosti, dokler testo ni čvrsto in gladko, približno 10 minut. Stroj izklopite.
V notranjost sklede vlijte olje. Še enkrat vklopite nizki tok za 15 sekund, da z oljem premažete notranjost posode in vse površine testa. Skledo pokrijte s plastično folijo. Testo naj vzhaja na toplem mestu, dokler se ne podvoji, približno 2 uri.
Pečico segrejte na 260 stopinj C.
Testo razgrnite in prerežite na pol. Polovico testa položite na veliko pomokano delovno površino. Z roko testo ohlapno oblikujte v kroglo in ga raztegnite v krog. S pomokanim valjarjem testo razvaljamo v velik krog, dokler ni zelo tanko. Ne skrbite, če krog ni popoln, in če se vam naredi luknja, robove preprosto stisnite nazaj skupaj. Da se testo ne bi prijelo na pult, ga obrnite in potresite z moko. Po potrebi z moko posujte tudi pult in valjar.
Ploščo za pico ali pekač izdatno posujte s koruzno moko. Testo prenesite na ploščo za pico ali pekač brez robov. Dodajte prelive. Položite pekač s pico na spodnjo polico. Pecite 10 do 12 minut ali dokler ne dobi zlate barve. Preostalo testo razvaljajte in ga obložite z želenimi dodatki ali pa ga zamrznite v vrečkah za zamrzovanje.