0 0
Enostavna jabolčna torta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
220 g Maslo
450 g Jabolko
200 g Datelj
100 g Rozine
4 x Jajca
150 g Moka brez glutena
100 g Mandlji mleti
1 1/2 žličke Pecilni prašek brez glutena
1 žlička Cimet
1/2 žličke Mleti ingver
1/2 Muškatni orešček
2 žlici Pinjole
2 žlici Sladkor

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Enostavna jabolčna torta

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • 1 h 30 min
  • Porcije 10
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 180 °C. Dno pekača namastite.
Maslo narežite na kocke, jabolka pa grobo sesekljajte. Jabolka in maslo skupaj z datlji in s polovico rozin dajte v kuhinjski robot in zmiksajte, dokler se ne povežejo. Z lopatko postrgajte v skledo.

Ubijte jajca in eno tretjino vmešajte v skledo z jabolčno mešanico.
V ločeni skledi zmešajte moko, mandlje, pecilni prašek, cimet in ingver. Naribajte muškatni orešček. Jabolčni mešanici dodajte tretjino in jo združite, nato pa izmenično dodajajte in združujte mešanico jajc in moke, dokler se vse skupaj ne zmeša.

Na koncu vmešajte še preostale rozine in vlijte v pripravljen pekač.
V skledi zmešajte pinjole, sladkor in dodatno čajno žličko brezglutenske moke ter jih potresite po zmesi za torto.

Pecite od 50 do 60 minut, da se zlato zapeče.
Pustite torto 10 minut, da se ohladi v pekaču, nato pa jo obrnite na rešetko, da se popolnoma ohladi.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Gobova pita
Naprej
Pizza brez glutena
Nazaj
Gobova pita
Naprej
Pizza brez glutena

Dodajte Komentar