Sestavine
-
220 g Maslo
-
450 g Jabolko
-
200 g Datelj
-
100 g Rozine
-
4 x Jajca
-
150 g Moka brez glutena
-
100 g Mandljimleti
-
1 1/2 žličke Pecilni prašekbrez glutena
-
1 žlička Cimet
-
1/2 žličke Mleti ingver
-
1/2 Muškatni orešček
-
2 žlici Pinjole
-
2 žlici Sladkor
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C. Dno pekača namastite.
Maslo narežite na kocke, jabolka pa grobo sesekljajte. Jabolka in maslo skupaj z datlji in s polovico rozin dajte v kuhinjski robot in zmiksajte, dokler se ne povežejo. Z lopatko postrgajte v skledo.
Ubijte jajca in eno tretjino vmešajte v skledo z jabolčno mešanico.
V ločeni skledi zmešajte moko, mandlje, pecilni prašek, cimet in ingver. Naribajte muškatni orešček. Jabolčni mešanici dodajte tretjino in jo združite, nato pa izmenično dodajajte in združujte mešanico jajc in moke, dokler se vse skupaj ne zmeša.
Na koncu vmešajte še preostale rozine in vlijte v pripravljen pekač.
V skledi zmešajte pinjole, sladkor in dodatno čajno žličko brezglutenske moke ter jih potresite po zmesi za torto.
Pecite od 50 do 60 minut, da se zlato zapeče.
Pustite torto 10 minut, da se ohladi v pekaču, nato pa jo obrnite na rešetko, da se popolnoma ohladi.
(Foto: pexels.com)