0 0
Enolončnica za zimo z rižem in piščancem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
0.5 kg Piščančja stegna stegna brez kosti in kože
1 x Por
2 x Zelena - steblo
3 x Korenje
2 l Jušna osnova kokošja ali zelenjavna jušna osnova
3 žlice Olivno olje
3/4 skodelice Riž dolgozrnati riž
Parmezan na grobo nariban parmezan
Peteršilj - nasekljan sveži peteršilj ali pa koriander

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Enolončnica za zimo z rižem in piščancem

Imate radi jedi na žlico, ki ne zahtevajo dolgotrajne priprave? Ta enolončnica s piščancem in pa rižem vas bo okrepčala in se skuhala v dobre pol ure. Naribajte še malo parmezana ali pa kakšen trdi sir izrazitega okusa po vašem okusu.

  • 50 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Dobro operite pod tekočo vodo in jo očistite. Uporabite beli in svetlo zeleni del pri poru, ki ju narežite na tanjše rezine. Korenje in stebelno narežite na 1 cm velike kose.

V lonec vlijte olje. Na segreto olje stresite narezano zelenjavo in jo med mešanjem pražimo 6-8 minut na srednje močnem ognju, dokler se rahlo ne zmehča, a bo še vedno čvrsta in hrustljava.

Prilijte z jušno osnovo in v lonec dodajte tudi piščančja stegna in riž. Premešajte in kuhajte 14-16 minut na zmernem ognju, da bo le rahlo vrelo, dokler se riž ne zmehča.

Kuhano piščančje meso vzemite ven iz lonca in počakajte, da se nekoliko ohladi, nato pa ga z vilicami natrgajte na manjše kose in jih vrnite nazaj. Enolončnico po potrebi dosolite in/ali popoprajte, po vašem okusu.

Ko bo jed pripravljena jo servirajte v globokih ali jušnih skledicah. Potresite po vrhu še nasekljan peteršilj in pa grobo nariban parmezan. Jed lahko ponudite s kruhom ali pa tudi brez hruha. Po želji. Dober tek!

(Foto: Getty Images)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Vegetarijanski masleni “piščanec”
Naprej
Irska kava
Nazaj
Vegetarijanski masleni “piščanec”
Naprej
Irska kava

Dodajte Komentar