Sestavine
-
0.5 kg Piščančja stegnastegna brez kosti in kože
-
1 x Por
-
2 x Zelena - steblo
-
3 x Korenje
-
2 l Jušna osnovakokošja ali zelenjavna jušna osnova
-
3 žlice Olivno olje
-
3/4 skodelice Riždolgozrnati riž
-
Parmezanna grobo nariban parmezan
-
Peteršilj - nasekljansveži peteršilj ali pa koriander
Navodila
Dobro operite pod tekočo vodo in jo očistite. Uporabite beli in svetlo zeleni del pri poru, ki ju narežite na tanjše rezine. Korenje in stebelno narežite na 1 cm velike kose.
V lonec vlijte olje. Na segreto olje stresite narezano zelenjavo in jo med mešanjem pražimo 6-8 minut na srednje močnem ognju, dokler se rahlo ne zmehča, a bo še vedno čvrsta in hrustljava.
Prilijte z jušno osnovo in v lonec dodajte tudi piščančja stegna in riž. Premešajte in kuhajte 14-16 minut na zmernem ognju, da bo le rahlo vrelo, dokler se riž ne zmehča.
Kuhano piščančje meso vzemite ven iz lonca in počakajte, da se nekoliko ohladi, nato pa ga z vilicami natrgajte na manjše kose in jih vrnite nazaj. Enolončnico po potrebi dosolite in/ali popoprajte, po vašem okusu.
Ko bo jed pripravljena jo servirajte v globokih ali jušnih skledicah. Potresite po vrhu še nasekljan peteršilj in pa grobo nariban parmezan. Jed lahko ponudite s kruhom ali pa tudi brez hruha. Po želji. Dober tek!
(Foto: Getty Images)