0 0
Enchilade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Omaka
2 žlici Olje
2 žlici Moka
790 g Mehiška rdeča omaka
2 skodelici Piščančja juha
1/2 čajne žličke Sol
1/2 čajne žličke Poper
Meso
500 g Mleta Govedina
Čebula
1/2 čajne žličke Sol
Enchilada
10× Koruzne tortilje
1 skodelica Zelena čebula
200 g Zelen čili pločevinka
1/2 skodelice Olive
3 skodelice Čedar
Koriander

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Enchilade

LASTNOSTI:
  • Pekoče
Kuhinja:
  • 1 ura
  • Lahko

Sestavine

  • Omaka

  • Meso

  • Enchilada

Navodila

Deli

Za omako:
V ponvi na srednje nizki temperaturi zmešajte olje in moko. Premešajte in pustite, da 1 minuto brbota. Prilijte mehiško omako, piščančjo juho, sol in poper. Segrejte do vrenja. Zmanjšajte temperaturo in kuhajte, medtem ko pripravljate druge sestavine.

Za meso:
Medtem ko omaka vre, v veliki ponvi na srednje visoki temperaturi prepražite mleto govedino s čebulo. Odcedite maščobo, dodajte sol in premešajte. Izklopite ogenj in ga postavite na stran.

Za ostalo:
V majhni ponvi na srednji temperaturi segrejte nekaj olja. Tortilje rahlo prepražite, dokler se ne zmehčajo. Odcedite jih na krožniku, obloženem s papirnato brisačo. Ponovite, dokler ne ocvrete vseh tortilj.

Pečico segrejte na 180 °C.
Na dno pekača namažite 1/2 skodelice omake. Nato vsako tortiljo po vrsti potopite v omako. V omako namočeno tortiljo položite na krožnik. Nanjo položite nekaj mesne mešanice, čilije, zeleno čebulo in olive. Na vrh dodajte velik del naribanega čedarja. Tortiljo zvijemo, da se v njej zadrži nadev.

Tortiljo s šivom navzdol položite v pekač. Ponovite s preostalimi tortiljami in po vrhu prelijte preostalo omako. Na koncu potresite sir in morebitne koščke čilija, zelene čebule ali oliv, ki so vam ostali od nadeva.

Enchilade pecite 20 minut ali dokler se ne naredijo mehurčki. Po vrhu potresite sesekljan koriander in postrezite.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Veganska enchilada
Naprej
Buda bovla
Nazaj
Veganska enchilada
Naprej
Buda bovla

Dodajte Komentar