Sestavine
-
Omaka
-
2 žlici Olje
-
2 žlici Moka
-
790 g Mehiška rdeča omaka
-
2 skodelici Piščančja juha
-
1/2 čajne žličke Sol
-
1/2 čajne žličke Poper
-
Meso
-
500 g Mleta Govedina
-
1× Čebula
-
1/2 čajne žličke Sol
-
Enchilada
-
10× Koruzne tortilje
-
1 skodelica Zelena čebula
-
200 g Zelen čilipločevinka
-
1/2 skodelice Olive
-
3 skodelice Čedar
-
Koriander
Navodila
Za omako:
V ponvi na srednje nizki temperaturi zmešajte olje in moko. Premešajte in pustite, da 1 minuto brbota. Prilijte mehiško omako, piščančjo juho, sol in poper. Segrejte do vrenja. Zmanjšajte temperaturo in kuhajte, medtem ko pripravljate druge sestavine.
Za meso:
Medtem ko omaka vre, v veliki ponvi na srednje visoki temperaturi prepražite mleto govedino s čebulo. Odcedite maščobo, dodajte sol in premešajte. Izklopite ogenj in ga postavite na stran.
Za ostalo:
V majhni ponvi na srednji temperaturi segrejte nekaj olja. Tortilje rahlo prepražite, dokler se ne zmehčajo. Odcedite jih na krožniku, obloženem s papirnato brisačo. Ponovite, dokler ne ocvrete vseh tortilj.
Pečico segrejte na 180 °C.
Na dno pekača namažite 1/2 skodelice omake. Nato vsako tortiljo po vrsti potopite v omako. V omako namočeno tortiljo položite na krožnik. Nanjo položite nekaj mesne mešanice, čilije, zeleno čebulo in olive. Na vrh dodajte velik del naribanega čedarja. Tortiljo zvijemo, da se v njej zadrži nadev.
Tortiljo s šivom navzdol položite v pekač. Ponovite s preostalimi tortiljami in po vrhu prelijte preostalo omako. Na koncu potresite sir in morebitne koščke čilija, zelene čebule ali oliv, ki so vam ostali od nadeva.
Enchilade pecite 20 minut ali dokler se ne naredijo mehurčki. Po vrhu potresite sesekljan koriander in postrezite.
(Foto: pexels.com)