0 1
Empanade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Testo
300 g Moka
1 žlička Sol
180 g Margarina
Jajce
160 ml Hladna voda
2 žlici Beli vinski kis
Mesni nadev
500 g Goveje mleto meso
kuhano jajce
2 žlici Olive
Čebula
3 stroki Česen
2 žlici Kumina v prahu
1 žlička Čilijevi kosmiči
Sol in poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Empanade

LASTNOSTI:
  • Pekoče
Kuhinja:
  • 2 uri
  • Porcije 10
  • Srednje

Sestavine

  • Testo

  • Mesni nadev

Navodila

Deli

Presejte moko, v veliki skledi zmešajte presejano moko in sol.

S prsti vmešajte trdno margarino. Moka mora imeti enakomerno grobo strukturo, koški margarine pa ne smejo biti večja od graha.

V skledi stepite vodo, jajca in kis. Počasi vmešajte v mešanico moke, dokler ne dobite želene konsistence (zmes ne sme biti preveč lepljiva).

Mešanico položite na pomokano površino. Testo pregnetite, da se združi.

Testo pokrijte in pustite stati na hladnem vsaj eno uro.

Testo razvaljajte, da bo debelo približno 0,3 cm. Izrežite kroge s premerom približno 10-15 cm in jih rahlo posujte z moko.

V veliki ponvi segrejte olje, sesekljajte čebulo in česen ter ju dodajte v ponev. Kuhajte, dokler čebula ne postane prosojna.
Dodajte mleto meso. Z žlico ga zdrobite in med mešanjem kuhajte, dokler rahlo ne porumeni. Odcedite maščobo.

Vmešajte kumino, čilijeve kosmiče in sladkor. Prilagodite po okusu.

Sesekljajte trdo kuhana jajca in razpolovite olive. Previdno jih vmešajte v mesno zmes. Po okusu dodajte sol in poper.

Pečico segrejte na 200 ºC.

Napolnite zavitke. Na sredino vsakega zavitka dajte 2-3 žlice nadeva. Navlažite zunanji obod testa. Zložite ga in oblikujte polkrog. Stisnite kotiček testa in ga nato prepognite.

Po želji vrhove empanad premažite z razžvrkljanim rumenjakom, da se lepo zlato obarvajo.

Zložene empanade položite na namaščen pekač. Pecite 15-20 minut ali dokler ne postanejo zlato rjave barve.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pečene marele
Naprej
Sendvič z jajcem
Nazaj
Pečene marele
Naprej
Sendvič z jajcem

Dodajte Komentar