Sestavine
-
2 skodelici Kuhan piščanec
-
1 skodelica Mocarela sir
-
1× Paprika
-
2 žlici Koriander
-
3 žlice Majoneza
-
1/2 čajne žličke Kumina
-
Sol in poper
-
Testo za empanade
-
1× Jajce
Navodila
Pečico segrejte na 190 °C. Pekač obložite s peki papirjem.
V skledi zmešajte kuhanega piščanca, narezanega na kocke, natrgan sir mocarela, narezano papriko, sesekljan koriander, majonezo, kumino, sol in poper. Dobro premešajte, da se vse sestavine povežejo.
Na sredino vsakega kroga testa za empanade položite žlico nadeva iz piščanca in sira. Testo prepognite na polovico in robove z vilicami zatlačite, da se empanade zaprejo.
Empanade položite na pripravljen pekač. Zgornje dele namažite z razžvrkljanim jajcem. Empanade pecite približno 25 minut ali dokler ne postanejo zlato rjave in hrustljave.
Vzemite jih iz pečice in pred serviranjem pustite, da se nekoliko ohladijo. Empanade s piščancem in sirom uživajte kot okusen prigrizek ali obrok.
(Foto: pixabay.com)