0 0
Empanade s sirom in piščancem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

2 skodelici Kuhan piščanec
1 skodelica Mocarela sir
Paprika
2 žlici Koriander
3 žlice Majoneza
1/2 čajne žličke Kumina
Sol in poper
Testo za empanade
Jajce

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Empanade s sirom in piščancem

Kuhinja:

Empanade so priljubljena jed, ki jo uživajo različne kulture po vsem svetu, vključno z Latinsko Ameriko, Španijo, Portugalsko, Filipini in delom Karibov. Vsaka regija ima svoje edinstvene različice in okuse. Empanade lahko napolnimo s številnimi sestavinami, vključno z mesom (na primer govedino, piščancem ali morskimi sadeži), zelenjavo, sirom, fižolom in celo sladkimi nadevi, kot sta sadje ali čokolada. Vsestranskost nadevov omogoča neskončne kombinacije okusov in kulinarično ustvarjalnost.

  • 45 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 190 °C. Pekač obložite s peki papirjem.

V skledi zmešajte kuhanega piščanca, narezanega na kocke, natrgan sir mocarela, narezano papriko, sesekljan koriander, majonezo, kumino, sol in poper. Dobro premešajte, da se vse sestavine povežejo.

Na sredino vsakega kroga testa za empanade položite žlico nadeva iz piščanca in sira. Testo prepognite na polovico in robove z vilicami zatlačite, da se empanade zaprejo.

Empanade položite na pripravljen pekač. Zgornje dele namažite z razžvrkljanim jajcem. Empanade pecite približno 25 minut ali dokler ne postanejo zlato rjave in hrustljave.

Vzemite jih iz pečice in pred serviranjem pustite, da se nekoliko ohladijo. Empanade s piščancem in sirom uživajte kot okusen prigrizek ali obrok.

(Foto: pixabay.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Špinačne empanade
Naprej
Gobove empanade
Nazaj
Špinačne empanade
Naprej
Gobove empanade

Dodajte Komentar