0 0
Eksotična osvežilna sladica

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
270 g Kokosovo mleko
300 g Mango
Limeta
60 ml Javorjev sirup
5 listov Želatina
120 ml Vrela voda
120 ml Hladna voda
100 g Mandljev zdrob
30 g Kokosovi kosmiči
60 g Makadamija oreščki
ščepec Cimet
ščepec Sol
2 žlici Kokosovo olje
1 žlička Vaniljeva pasta
kokosova krema
2 lista Želatina
Jajčni rumenjak
2 žlici Javorjev sirup
1 žlička Vaniljeva pasta
400 ml Kokosovo mleko

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Eksotična osvežilna sladica

  • 7 ur
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

  • kokosova krema

Navodila

Deli

Postavite pločevinko kokosovega mleka v hladilnik za 6 ur.

Medtem s plastično folijo obložite kvadratni pekač za torto. Mango sesekljate na drobno in dodajte limetin sok in 1 žlico javorjevega sirupa. Premešajte.

Želatino za 5 minut namočite v hladni vodi. Stisnite, da odstranite odvečno vodo. V posodo, odporno na toploto, dajte vrelo vodo. Želatino mešajte, dokler se ne raztopi. Vmešajte hladno vodo. Dodajte v mango in premešajte, da se sestavine povežejo. Prelijte skozi sito v pripravljeno posodo. Trdne snovi zavrzite. Postavite v hladilnik za 4 ure, dokler se ne strdi.

Želatino za kremo za 5 minut namočite v hladno vodo. Iztisnite, da odstranite odvečno vodo. Stepite rumenjake, javorjev sirup in vaniljo do gladkega. Stepite kokosovo mleko. Prelijte v majhno posodo in na srednje nizki temperaturi mešajte 10 minut, dokler se zmes ne zgosti. Prenesite v ognjevarno skledo. Želatino mešajte, dokler se ne raztopi. Med mešanjem postavite v ledeno kopel za 30 minut ali dokler se ne ohladi. Pokrijte in postavite v hladilnik za 4 ure, da se ohladi.

Pečico segrejte na 180 °C. V skledi zmešajte mandljev zdrob, kokosove kosmiče, makadamije, cimet in sol. Dodajte olje in preostali 2 žlici javorjevega sirupa. Mešanico razporedite po obloženem pekaču in pecite 14 minut ali dokler ne nastanejo hrustljave drobtine. Postavite na stran, da se ohladi.

V veliko skledo vlijte smetano iz kokosove pločevinke (kokosove vode ne potrebujete). Dodajte vaniljo. Mešajte, dokler se ne združi. Želatino odstranite iz posode in jo narežite na kvadrate.

Nekaj drobtin si prihranite. V šest kozarcev naložite kremo, preostale drobtine, dodaten mango in žele. Na vrhu prelijte kokosovo kremo. Posujte z rezerviranimi drobtinami.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Testenine s sirom, šunko in pršutom ali pa s sirom in zelenjavo
Naprej
Francoski zajtrk
Nazaj
Testenine s sirom, šunko in pršutom ali pa s sirom in zelenjavo
Naprej
Francoski zajtrk

Dodajte Komentar