0 0
Egipčanski ragu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
300 g Fižol
650 g Jagnjetina
300 g Prekajena svinjska klobasa
50 ml Olivno olje
2 žlici Rjavi sladkor
230 g Paradižnikova omaka
Čebula
ščepec Sol
1 l Goveja juha
1 žlica Worcester omaka
1/2 žličke Gorčica v prahu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Egipčanski ragu

Ragu izvira iz Bologne v Italiji in je osnovni del bolonjske kuhinje. Domneva se, da je bil ustvarjen v 18. stoletju. Ragu je mesna omaka, pripravljena iz kombinacije mletega ali drobno sesekljanega mesa, kot so govedina, svinjina, teletina ali mešanica teh vrst mesa. Običajno se počasi kuha s čebulo, korenjem, fižolom, zeleno, paradižnikom ter pogosto z vinom in juho.

  • 2 uri
  • Porcije 5
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 180 °C.

Fižol naprej namakajte čez noč, nato pa ga zavrite in kuhajte toliko časa, da se zmehča.

Na ponvi specite jagnjetino in klobaso ter jima dodajte 500 ml juhe. Kuhajte na rahlem ognju, da se meso lepo zmehča.

Tekočino z mesom prelijte v lonec. Fižol odcedite in ga dodajte mesu ter dobro premešajte. Dodajte preostalo juho in kuhajte toliko časa, da se malo zgosti.

Začinite po okusu in postavite v pečico za 2 uri.

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Piščanec z limonsko travo
Naprej
Pljučna pečenka
Nazaj
Piščanec z limonsko travo
Naprej
Pljučna pečenka