Sestavine
-
300 g Fižol
-
650 g Jagnjetina
-
300 g Prekajena svinjska klobasa
-
50 ml Olivno olje
-
2 žlici Rjavi sladkor
-
230 g Paradižnikova omaka
-
1× Čebula
-
ščepec Sol
-
1 l Goveja juha
-
1 žlica Worcester omaka
-
1/2 žličke Gorčica v prahu
Navodila
Segrejte pečico na 180 °C.
Fižol naprej namakajte čez noč, nato pa ga zavrite in kuhajte toliko časa, da se zmehča.
Na ponvi specite jagnjetino in klobaso ter jima dodajte 500 ml juhe. Kuhajte na rahlem ognju, da se meso lepo zmehča.
Tekočino z mesom prelijte v lonec. Fižol odcedite in ga dodajte mesu ter dobro premešajte. Dodajte preostalo juho in kuhajte toliko časa, da se malo zgosti.
Začinite po okusu in postavite v pečico za 2 uri.
(Foto: freepik.com)