0 0
Dušeno rdeče zelje s kostanjem in orehi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
0.5 kg rdečega zelja
1 žlica masla
0.5 dl balzamičnega kisa
2 žlici rdečega vina
120 g kostanja
120 g oluščenih orehov
1 žlica soli
1 ščepec popra
½ zelenjavne jušne osnove

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Dušeno rdeče zelje s kostanjem in orehi

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 2
  • Enostavno

Sestavine

Navodila

Deli

Rdeče zelje operemo in ga prerežemo na pol. Polovico razpolovimo, ji odrežemo konec in jo narežemo na rezance širine pol centimetra.

V večji kozici segrejemo maslo in na njem na hitro popečemo narezano zelje. Ko se zelje nekoliko zmehča, mu prilijemo vino in kis, dodamo ščep soli in popra. Dodamo ½ zelenjavne jušne kocke. Nato pa počasi dušimo 10 minut oz. dokler se popolnoma ne zmehča.

Tik pred koncem mu dodamo kostanj in orehe, dobro premešamo in dušimo še nekaj minut.

Pripravljeno dušeno zelje je odlična jesenska priloga, ki se poda k pečeni goski, puranu ali piščancu.

Koraki

1
Narejeno

Priprava

Rdeče zelje operemo in ga prerežemo na pol. Polovico razpolovimo, ji odrežemo konec in jo narežemo na rezance širine pol centimetra.

V večji kozici segrejemo maslo in na njem na hitro popečemo narezano zelje. Ko se zelje nekoliko zmehča, mu prilijemo vino in kis, dodamo ščep soli in popra. Dodamo ½ zelenjavne jušne kocke. Nato pa počasi dušimo 10 minut oz. dokler se popolnoma ne zmehča.

Tik pred koncem mu dodamo kostanj in orehe, dobro premešamo in dušimo še nekaj minut.

Pripravljeno dušeno zelje je odlična jesenska priloga, ki se poda k pečeni goski, puranu ali piščancu.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Jabolčna pita s proseno kašo
Naprej
Hitra mehiška solata
Nazaj
Jabolčna pita s proseno kašo
Naprej
Hitra mehiška solata

Dodajte Komentar