Sestavine
-
2 x Strok - česen
-
1 x Čebula
-
2 žlici Moka
-
1 kg Kislo zelje
-
Poper v zrnju
-
Olje
-
1 x Lovorjev list
-
Rdeča paprika1 konica noža
Navodila
Dajte v lonec zelje, zalijte z vodo da bo zelje prekrito, dodajte lovorjev list in poper ter kuhajte približno 30 minut. Solite le po potrebi.
v ponvi medtem segrejte olje in prepražite na drobno sesekljano čebulo. Ko čebula postekleni, dodajte strt česen in počakajte, da bo lepo zadišal.
Potresite z moko in pa rdečo papriko ter pražite toliko časa, da moka porumeni. Vmes konstantno mešajte. Po potrebi zalijte z vodo in pokuhajte. H kislemu zelju prilijte prežganje, dobro premešajte in na majhnem ognju kuhajte še 10 minut. Jed postrezite skupaj s pečenicami.