0 0
Dušeni jajčevci

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Jajčevec
Paradižnik
3 žlice Olje
3 stroki Česen
Peteršilj
Sol in poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Dušeni jajčevci

LASTNOSTI:
  • Vegansko

Jajčevci se pogosto uporabljajo v različnih kuhinjah po vsem svetu. Še posebej so priljubljeni v sredozemski, bližnjevzhodni in azijski kuhinji. Jajčevci so cenjeni zaradi svoje sposobnosti absorpcije okusov in vsestranske uporabnosti v vegetarijanskih in mesnih jedeh. Zaradi nizke vsebnosti kalorij in ogljikovih hidratov so primerni za tiste, ki se držijo nizkokalorične diete ali diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov. So dober vir prehranskih vlaknin, vitaminov B6 in K ter mineralov, kot sta kalij in baker. Poleg tega jajčevci vsebujejo antioksidante, ki lahko pomagajo pri zaščiti pred poškodbami celic.

  • 30 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Narežite jajčevce in paradižnike na kocke.

Na olju rahlo popražite česen in peteršilj ter dodajte narezano zelenjavo. Dobro premešajte, nato pa dušite, da se jajčevec zmehča.

Solite in poprajte ter dodajte začimbe po okusu.

Dušene jajčevce s paradižnikom postrezite kot prilogo h pire krompirju ali rižu. Dober tek!

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Rdeče zelje
Naprej
Gobji paprikaš
Nazaj
Rdeče zelje
Naprej
Gobji paprikaš

Dodajte Komentar