Sestavine
-
800 g Jabolko
-
4 žličke Sladkor v prahu
-
100 g Jagode
-
20 g Maslo
-
70 g Granola v prahu
-
50 g Gladka moka
Navodila
Pečico segrejte na 190 °C.
Jabolka narežite na koščke in jih dajte v ponev s sladkorjem. Na nizki temperaturi jih kuhajte 10 minut oziroma dokler se rahlo ne zmehčajo.
Odstavite z ognja, vmešajte zamrznjene jagode. Pustite, da se rahlo ohladi.
Medtem maslo narežite na kocke in ga skupaj z moko stresite v skledo. Mešajte, da dobite maso, podobno drobtina, nato pa vmešajte granolo.
Sadno mešanico dajte v pekač in jo potresite z drobtinami.
Pecite 25 do 30 minut ali dokler drobljenec ne postane zlat in hrustljav. Postrezite s kupčkom jogurta.
(Foto: pexels.com)