0 0
Domači skutini štruklji – Recept

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

500g pirine moke
1 jajce
1 žlica olja
ščepec soli
1 dl mlačne vode
čajna žlica kisa
SKUTIN NADEV
500 g nepasirane skute
1 dl kisle smetane
50 g masla
2-3 jajca
ščepec soli

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Domači skutini štruklji – Recept

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Za vlečeno testo moko presejemo v skledo. Sredi moke naredimo jamico, v katero dodamo olje in ščepec soli. Sestavine na sredi gladko razmešamo, potem pa postopoma prilivamo mlačno vodo s kisom. Testo mesimo z roba proti sredini, tako, da je testo na sredini vedno gladko, uporabimo pa toliko vode, da dobimo ustrezno gostoto (prb. 1 dl). Nazadnje vse skupaj pregnetemo v gladko in prožno testo.

Testo oblikujemo v 3 hlebčke. Premažemo jih z oljem, pokrijemo s skledo ali damo v vrečko in pri sobni temperaturi pustimo počivati 30 do 60 minut.

Za nadev v skledi gladko razmešamo sestavine za nadev. Skuto spasiramo ali jo razmešamo s paličnim mešalnikom, dodamo jajca, maslo, sol. V večji posodi pristavimo vodo in jo solimo. Testo razvaljamo na krpi, ki jo prej pomokamo.

Nadev namažemo po testu in zvijemo skupaj. Štrukelj zavit v krpo damo v vrelo vodo za 20 minut. Ko se štrukelj skuha, ga pustimo, da se ohladi. Potem ga serviramo z marmelado ali medom in mletimi lešniki namesto drobtin.

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava

Za vlečeno testo moko presejemo v skledo. Sredi moke naredimo jamico, v katero dodamo olje in ščepec soli. Sestavine na sredi gladko razmešamo, potem pa postopoma prilivamo mlačno vodo s kisom. Testo mesimo z roba proti sredini, tako, da je testo na sredini vedno gladko, uporabimo pa toliko vode, da dobimo ustrezno gostoto (prb. 1 dl). Nazadnje vse skupaj pregnetemo v gladko in prožno testo.
Testo oblikujemo v 3 hlebčke. Premažemo jih z oljem, pokrijemo s skledo ali damo v vrečko in pri sobni temperaturi pustimo počivati 30 do 60 minut.
Za nadev v skledi gladko razmešamo sestavine za nadev. Skuto spasiramo ali jo razmešamo s paličnim mešalnikom, dodamo jajca, maslo, sol. V večji posodi pristavimo vodo in jo solimo.
Testo razvaljamo na krpi, ki jo prej pomokamo.

2
Narejeno

Kuhanje

Nadev namažemo po testu in zvijemo skupaj. Štrukelj zavit v krpo damo v vrelo vodo za 20 minut. Ko se štrukelj skuha, ga pustimo, da se ohladi. Potem ga serviramo z marmelado ali medom in mletimi lešniki namesto drobtin.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Recept za najboljši pirin kruh
Naprej
Recept za slastno ocvirkovo pogačo
Nazaj
Recept za najboljši pirin kruh
Naprej
Recept za slastno ocvirkovo pogačo

Dodajte Komentar