0 0
Domači kruh – Recept

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
75 dag moke
25 g svežega kvasa
3 čajne žličke soli
2 čajni žlički sladkorja
0.5l Voda cca mlačne vode
1 žlica olja uporabite lahko navadno ali olivno olje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Domači kruh – Recept

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • 15 minut
  • Porcije 1
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Kvas nadrobimo v skodelico, dodamo malo mlačne vode in čajno žličko sladkorja. Vse skupaj dobro premešamo ter pustimo kvasec, da vzhaja.

V večjo skledo damo moko, čajno žličko sladkorja in sol in vse dobro premešamo. Nato v sredini naredimo jamico, v katero vlijemo kvasec in olje, počasi mešamo in dolivamo mlačno vodo. Količina vode je poljubna saj je vse skupaj odvisno od moke. Testo lahko gnetemo ročno ali z električnem mešalcem toliko časa, da testo postane elastično. Testo bo ob gnetenju od sklede odstopilo samo.

Testo nato pregnetemo še ročno in ga oblikujemo v obliko hlebčka, ki ga položimo v skledo za vzhajanje. Vzhaja naj toliko časa, da bo naraslo v dvojno velikost. Ko je testo dovolj vzhajano, ga prestavimo na pomokano površino ter ga ponovno ročno pregnetemo. Testo lahko nato oblikujete v poljubno obliko – štručko, hlebček, lahko uporabite modelček…po želji…Ko imate poljubno obliko testa, ga pustite da naj vzhaja še enkrat. Ko je testo dovolj vzhajano ga postavimo v pečico, ki smo jo predhodno ogreli. Najbolje je, da date testo na srednjo rešetko v pečici in pečemo 15 minut pri temperaturi 220 stopinj Celzija. Ko je kruh pečen ga vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.

Koraki

1
Narejeno

Priprava

Kvas nadrobimo v skodelico, dodamo malo mlačne vode in čajno žličko sladkorja. Vse skupaj dobro premešamo ter pustimo kvasec, da vzhaja. V večjo skledo damo moko, čajno žličko sladkorja in sol in vse dobro premešamo. Nato v sredini naredimo jamico, v katero vlijemo kvasec in olje, počasi mešamo in dolivamo mlačno vodo. Količina vode je poljubna saj je vse skupaj odvisno od moke. Testo lahko gnetemo ročno ali z električnem mešalcem toliko časa, da testo postane elastično. Testo bo ob gnetenju od sklede odstopilo samo. Testo nato pregnetemo še ročno in ga oblikujemo v obliko hlebčka, ki ga položimo v skledo za vzhajanje. Vzhaja naj toliko časa, da bo naraslo v dvojno velikost. Ko je testo dovolj vzhajano, ga prestavimo na pomokano površino ter ga ponovno ročno pregnetemo. Testo lahko nato oblikujete v poljubno obliko – štručko, hlebček, lahko uporabite modelček…po želji…Ko imate poljubno obliko testa, ga pustite da naj vzhaja še enkrat.
2
Narejeno

Peka

Ko je testo dovolj vzhajano ga postavimo v pečico, ki smo jo predhodno ogreli. Najbolje je, da date testo na srednjo rešetko v pečici in pečemo 15 minut pri temperaturi 220 stopinj Celzija. Ko je kruh pečen ga vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.
3
Narejeno

Opomba

Pri peki kruha je dobro, da v pečico poleg kruha postavite tudi posodico z vodo. Tako bo vaš kruh dobil večji volumen in bo bolj rahel. Če želite dobiti hrustljavo in okusno skorjico, testo preden ga položite v pečico malce prebrišite s toplo vodo. Navedene temperature v receptu so za ventilatorsko pečico. V kolikor boste za peko uporabljali navadno pečico, navedenim temperaturam prištejte 20 stopinj.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Torta Nutella – Recept
Naprej
Recept za super hrustljave pica kruhke
Nazaj
Torta Nutella – Recept
Naprej
Recept za super hrustljave pica kruhke

Dodajte Komentar