0 0
Domače testenine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
150 g Riževa moka brez glutena
50 g Krompirjev škrob
1 žlica Koruzna moka
2 žlici Ksantan gum
ščep Morska sol
3 x Jajca
1 žlica Oljčno olje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Domače testenine

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • 60 min
  • Porcije 4
  • Težko

Sestavine

Navodila

Deli

Sestavine dajte v kuhinjski robot in jih zmešajte v grobo testo. Preložite ga na površino, posuto z moko, in gnetite 5 minut oziroma dokler ni gladko.
Testo razrežite na štiri dele, nato pa s konicami prstov previdno potisnite del testa in ga s pomočjo strojčka za testenine razvaljajte.

Začnite pri najširši nastavitvi in testo valjajte skozi njo ter ga rahlo posujte z riževo moko, če se prijema. Drugič testo zvijte skozi najširšo nastavitev, nato strojček spustite za eno nastavitev nižje in testo zopet zvijte skozi.

Zdaj začnite klikati nastavitve navzdol in testo dvakrat povaljajte skozi vsako nastavitev. Ko dobite tanek list testenin (debeline približno 2 mm), ga odložite na pomokano površino in pokrijte z vlažno brisačo, da se ne izsuši, nato pa nadaljujte s preostalim testom.

Sedaj je čas, da testo spremenite v kakršno koli vrsto testenin, ki vam je všeč. Za kuhanje jih postavite v posodo z vrelo osoljeno vodo za približno 3 minute, nato pa jih postrezite, kot vam je všeč.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Jabolčna juha z zeleno
Naprej
Pečene paprike v solati
Nazaj
Jabolčna juha z zeleno
Naprej
Pečene paprike v solati

Dodajte Komentar