Sestavine
-
150 g Riževa mokabrez glutena
-
50 g Krompirjev škrob
-
1 žlica Koruzna moka
-
2 žlici Ksantan gum
-
ščep Morska sol
-
3 x Jajca
-
1 žlica Oljčno olje
Navodila
Sestavine dajte v kuhinjski robot in jih zmešajte v grobo testo. Preložite ga na površino, posuto z moko, in gnetite 5 minut oziroma dokler ni gladko.
Testo razrežite na štiri dele, nato pa s konicami prstov previdno potisnite del testa in ga s pomočjo strojčka za testenine razvaljajte.
Začnite pri najširši nastavitvi in testo valjajte skozi njo ter ga rahlo posujte z riževo moko, če se prijema. Drugič testo zvijte skozi najširšo nastavitev, nato strojček spustite za eno nastavitev nižje in testo zopet zvijte skozi.
Zdaj začnite klikati nastavitve navzdol in testo dvakrat povaljajte skozi vsako nastavitev. Ko dobite tanek list testenin (debeline približno 2 mm), ga odložite na pomokano površino in pokrijte z vlažno brisačo, da se ne izsuši, nato pa nadaljujte s preostalim testom.
Sedaj je čas, da testo spremenite v kakršno koli vrsto testenin, ki vam je všeč. Za kuhanje jih postavite v posodo z vrelo osoljeno vodo za približno 3 minute, nato pa jih postrezite, kot vam je všeč.
(Foto: pexels.com)