0 0
Domače satovje

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

70 g Maslo
4 žlice Voda
190 g Zlati sirup
380 g Sladkor v prahu
2 žlici Soda bikarbona
2 žlički Vinski kis
Jedilna čokolada

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Domače satovje

  • 40 minut
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Obložite pekač s peki papirjem.

Maslo, sirup, sladkor in 4 žlice vode dajte v ponev in na srednji temperaturi nežno mešajte, dokler se sladkor ne raztopi. Povečajte temperaturo na visoko in mešanico zavrite.

Brez mešanja kuhajte, dokler karamela ne doseže 140 °C

Takoj odstavite z ognja ter dodajte kis in sodo bikarbono. Bodite previdni, saj bo zmes zavrela in se dvignila v ponvi. Nežno premešajte in takoj prelijte v pekač in pustite, da se popolnoma ohladi in strdi.

Z valjarjem zdrobite strjeno karamelo na koščke, da dobite prigrizke, ki spominjajo na satovje. Postrezite s stopljeno čokolado za pomakanje.

(Foto: pixabay.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pekoča omaka
Naprej
Kuskus s kozicami
Nazaj
Pekoča omaka
Naprej
Kuskus s kozicami

Dodajte Komentar