Sestavine
-
70 g Maslo
-
4 žlice Voda
-
190 g Zlati sirup
-
380 g Sladkor v prahu
-
2 žlici Soda bikarbona
-
2 žlički Vinski kis
-
Jedilna čokolada
Navodila
Obložite pekač s peki papirjem.
Maslo, sirup, sladkor in 4 žlice vode dajte v ponev in na srednji temperaturi nežno mešajte, dokler se sladkor ne raztopi. Povečajte temperaturo na visoko in mešanico zavrite.
Brez mešanja kuhajte, dokler karamela ne doseže 140 °C.
Takoj odstavite z ognja ter dodajte kis in sodo bikarbono. Bodite previdni, saj bo zmes zavrela in se dvignila v ponvi. Nežno premešajte in takoj prelijte v pekač in pustite, da se popolnoma ohladi in strdi.
Z valjarjem zdrobite strjeno karamelo na koščke, da dobite prigrizke, ki spominjajo na satovje. Postrezite s stopljeno čokolado za pomakanje.
(Foto: pixabay.com)