Sestavine
-
200 g Koruzni zdrob
-
1 kos Panceta
-
2 žlički Olivno olje
-
1× Korenina hrena
-
100 g Maslo
-
1 žlica Sladkor
-
2 žlici Piškotne drobtine
-
100 ml Belo vino
-
Sok limone
Navodila
Zavrite slano vodo in v njej skuhajte polento. Ko je polenta kuhana, jo vlijte v pekač.
Ko se polenta ohladi in strdi, jo narežite na kocke. Na palčke nalagajte kocke polente in narezano panceto. Nabodalca popecite na olivnem olju.
Segrejte maslo, sladkor in drobtine. Dobro premešajte, nato pa dodajte nariban hren. Dodajte vino in vse skupaj dušite 5-10 minut. Po okusu dodajte limonin sok in po želji dodajte malo zelenjavne juhe.
Polento in hrenovo omako postrezite kot predjed.
(Foto: Instagram/vegan)