Sestavine
-
100 ml Barbeque omaka
-
50 ml Jabolčni kis
-
1 žlica Čili
-
2 žlici Rjavi sladkor
-
2 stroka Česen
-
800 g Svinjska rebrca
Navodila
Za pripravo marinade zmešajte barbeque omako, jabolčni kis, sesekljan čili, rjavi sladkor in česen.
Svinjino položite na pladenj in jo prelijte z marinado, da bo meso dobro prekrito. Pokrijte in postavite v hladilnik. Marinirajte 1 do 2 uri, po želji tudi čez noč.
Žar s pokrovom segrejte na 200 °C.
Svinjsko meso odstranite iz marinade in marinado postavite na stran. Svinjino položite na žično rešetko in zaprite pokrov. Temperaturo znižajte na srednje nizko.
Svinjino vsakih 10 minut prelijte s preostalo marinado in jo obračajte. Čas kuhanja je odvisen od debeline mesa. Ko so rebrca pečena, jih posujte s sesekljanim drobnjakom. Pred serviranjem pustite svinjino počivati 10 minut.
(Foto: pixabay.com)