0 0
Dimljena rebrca

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

100 ml Barbeque omaka
50 ml Jabolčni kis
1 žlica Čili
2 žlici Rjavi sladkor
2 stroka Česen
800 g Svinjska rebrca

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Dimljena rebrca

LASTNOSTI:
  • Pekoče
  • 1 ura
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Za pripravo marinade zmešajte barbeque omako, jabolčni kis, sesekljan čili, rjavi sladkor in česen.

Svinjino položite na pladenj in jo prelijte z marinado, da bo meso dobro prekrito. Pokrijte in postavite v hladilnik. Marinirajte 1 do 2 uri, po želji tudi čez noč.

Žar s pokrovom segrejte na 200 °C.

Svinjsko meso odstranite iz marinade in marinado postavite na stran. Svinjino položite na žično rešetko in zaprite pokrov. Temperaturo znižajte na srednje nizko.

Svinjino vsakih 10 minut prelijte s preostalo marinado in jo obračajte. Čas kuhanja je odvisen od debeline mesa. Ko so rebrca pečena, jih posujte s sesekljanim drobnjakom. Pred serviranjem pustite svinjino počivati 10 minut.

(Foto: pixabay.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Krompirjeva juha z drobnjakom
Naprej
Sardele s paradižnikovo omako
Nazaj
Krompirjeva juha z drobnjakom
Naprej
Sardele s paradižnikovo omako

Dodajte Komentar