Sestavine
-
2 x po 150 g losos file
-
300 g Češnjev paradižnik
-
5 g Bazilika
-
8 x Olive
-
30 g Dimljena klobasachorizo
Navodila
Lososa položite v veliko hladno ponev in jo postavite na močan ogenj. Ko se ponev segreje in losos začne cvrčati (približno 3 minute), ga obrnite in ga na strani s kožo pecite 5 minut ali dokler ni zelo hrustljav in ravno prav pečen (odvisno od debeline).
Medtem razpolovite češnjeve paradižnike, natrgajte liste bazilike in vse skupaj prelijte z 1 žlico rdečega vinskega kisa ter s ščepcem morske soli in poprom.
Olive pretlačite in odstranite koščice, nato pa drobno sesekljajte. Zmešajte z 1 žličko oljčnega olja in s kančkom vode.
Klobaso narežite na drobne rezine, dodajte v ponev za zadnji 2 minuti, nato pa za 30 sekund vmešajte pasiran paradižnik.
Razdelite na krožnike, na vrhu pa položite lososa. obložite z olivami in s preostalo baziliko.
(Foto: pexels.com)