Sestavine
-
2× Jajce
-
1 žlica Smetana
-
150 g Mandljev zdrob
-
40 g Parmezan
-
1× Limona
-
Peteršilj
-
1 žlička Čilijevi kosmiči
-
2× Avokado
-
2× Bučka
-
500 g Bela riba4 fileji
-
80 ml Riževo olje
-
Solata
Navodila
Segrejte pečico na 220 °C in obložite pekač s peki papirjem. Vsak avokado razpolovite, odstranite koščico in lupino ter vsakega narežite na 6-8 rezin.
Po en kos avokada naenkrat obložite v jajčni mešanici, da odvečni del odteče, nato pa ga obložite v mešanici mandljevega zdroba. Ponovite z bučkami in ribami. Po pripravljenem pladnju enakomerno razporedite avokado in bučke. Na krožnik položite panirane ribe, jih pokrijte in za 10 minut postavite v hladilnik, da počivajo.
Avokado in bučke izdatno popršite z oljem. Pecite 20 minut ali dokler ne postanejo zlati in hrustljavi.
V veliki ponvi brez prijema segrejte olje na srednje visoki temperaturi. Ribe na vsaki strani pecite 2-3 minute ali dokler ne postanejo zlate in hrustljave. Postrezite z listi solate in limoninimi rezinami.