Sestavine
-
2 žlici Maslo
-
1/2 čajne žličke Mleti črni poper
-
0,5 x Čebula
-
1/8 čajne žličke Mleta paprika
-
0.7 kg Steak
-
1 čajna žlička Gorčica
-
3 žlice Moka
-
1 žlica Kis
-
1 čajna žlička Sol
-
2 skodelici Voda
Navodila
V ponvi raztopite maslo, v njej narežite še čebulo in jo nežno podušite, da se zlato rjavo obarva. Čebulo nato odstranite z masla, steak pa narežite na koščke, velike tri krat 2 centimetra.
Te rahlo potopite v eno žlico moke in podušite na maslu, dokler dobro ne porjavijo. Meso odstranite ven iz ponve, dodajte še sol, poper, papriko, gorčico, kis in pa moko.
Vse skupaj lepo premešamo in počasi dodajamo še vodo. Zrezke damo, v ponev, tesno pokrijemo in kuhamo 1 uro ali dokler se ne zmehčajo. Postrežemo na toplem krožniku in prelijemo z omako.