0 0
Datljev puding

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
280 g Datelj
1 žlička Soda bikarbona
250 ml Vrela voda
40 g Rjavi sladkor
80 g Maslo
Jajce
185 g Moka
1 1/2 žličke Pecilni prašek
Omaka
200 g Rjavi sladkor
375 ml Zgoščena smetana
1/2 žličke Vaniljev ekstrakt
70 g Maslo

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Datljev puding

  • 1 ura
  • Porcije 7
  • Lahko

Sestavine

  • Omaka

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 180 °C. Z maslom namažite pekač.

Dateljne potresite s sodo bikarbono. Prelijte z vrelo vodo. Pustite stati 10 minut, nato pa jih dobro zmečkajte s tlačilko za krompir (ali vilicami), da postanejo podobni kaši.

V skledo dajte maslo in sladkor. Stepajte, dokler se ne združita in postaneta gladka. Dodajte jajca in jih stepajte, dokler se ne vključijo.

Dodajte moko in po površini posujte pecilni prašek. Mešajte, dokler se moka ne vključi.
Dodajte datlje in hitro mešajte, dokler se datlji ne vključijo v testo.

Maso vlijte v pekač in zgladite površino. Pecite 35 minut. V še vročega z nabodalom naredite približno 40 luknjic po vsej površini. Prelijte 1/2 skodelice maslene omake in pustite stati 10 minut.

Razrežite, postrezite toplo s preostalo toplo omako in sladoledom ali smetano.

MASLENA OMAKA:
Sestavine dajte v ponev na srednji ogenj. Ko se maslo stopi, premešajte, nato pa zavrite. Kuhajte 2 minuti, enkrat premešajte in odstavite z ognja. Postrezite toplo.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Koktajl mimoza
Naprej
Jagodne ploščice
Nazaj
Koktajl mimoza
Naprej
Jagodne ploščice

Dodajte Komentar