Sestavine
-
1 dl Jogurt
-
100 g Masloali olje
-
4 x Jajce
-
50 g Sladkor
-
200 g Moka
-
1 x Limonalupinica in sok
-
100 g Sladkor v prahu
-
6 g Pecilni prašek
-
100 g Mleti orehiali mleti lešniki
-
300 g Marmeladamarelična, brusnična, jagodna ...
Navodila
Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija. Pekač velikosti 25 x 20 centimetrov obložite s papirjem za peko.
Maslo stopite in v dveh posodah ločimo rumenjake od beljakov. Dodajte rumenjakom 50 g sladkorja in jih stepite, da se bo masa podvojila, nato pa vmešajte stopljeno maslo ali olje, jogurt in naribano limonino lupinico.
Moko zmešajte posebej in pecilni prašek. Mešanico vmešajte v rumenjakovo zmes, predevajte v pekač, pogladite in pecite v ogreti pečici 15 minut.
Medtem stepite beljake. Postopoma med stepanjem dodajate sladkor v prahu in po kapljicah sok polovice limone, da dobite svetleč sneg.
Ko boste biskvit vzeli ven iz pečice, temperaturo znižajte na 120 stopinj Celzija.
Premažite ga z marmelado, po vrhu potresite polovico mletih orehov ali pa lešnikov, po vrhu pa razporedite beljakov sneg in ga oblikujte poljubno, po vašem okusu.
Potresite še s preostalimi mletimi orehi ali lešniki in pecite v ogreti pečici še 40 minut, da se bodo beljaki rahlo obarvali.
Preden boste pecivo narezali na kose, ga dobro ohladite.
(Foto: Getty Images)