0 0
Damske kaprice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 dl Jogurt
100 g Maslo ali olje
4 x Jajce
50 g Sladkor
200 g Moka
1 x Limona lupinica in sok
100 g Sladkor v prahu
6 g Pecilni prašek
100 g Mleti orehi ali mleti lešniki
300 g Marmelada marelična, brusnična, jagodna ...

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Damske kaprice

Klasičen recept, morda celo pozabljen, ki pa vas lahko preseneti z okusom kot tudi s samim postopkom priprave. Beljake ne vmešajte v maso za biskvit, ampak iz beljakov naredite snežno belo “kapo”. Piko na i dodajo še mleti orehi ali mleti lešniki ter marmelada po vaši izbiri.

  • 1 ura in 20 minut
  • Porcije 12
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija. Pekač velikosti 25 x 20 centimetrov obložite s papirjem za peko.

Maslo stopite in v dveh posodah ločimo rumenjake od beljakov. Dodajte rumenjakom 50 g sladkorja in jih stepite, da se bo masa podvojila, nato pa vmešajte stopljeno maslo ali olje, jogurt in naribano limonino lupinico.

Moko zmešajte posebej in pecilni prašek. Mešanico vmešajte v rumenjakovo zmes, predevajte v pekač, pogladite in pecite v ogreti pečici 15 minut.

Medtem stepite beljake. Postopoma med stepanjem dodajate sladkor v prahu in po kapljicah sok polovice limone, da dobite svetleč sneg.

Ko boste biskvit vzeli ven iz pečice, temperaturo znižajte na 120 stopinj Celzija.

Premažite ga z marmelado, po vrhu potresite polovico mletih orehov ali pa lešnikov, po vrhu pa razporedite beljakov sneg in ga oblikujte poljubno, po vašem okusu.

Potresite še s preostalimi mletimi orehi ali lešniki in pecite v ogreti pečici še 40 minut, da se bodo beljaki rahlo obarvali.

Preden boste pecivo narezali na kose, ga dobro ohladite.

(Foto: Getty Images)

 

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pikantna gorčica
Naprej
Nacho piščanec
Nazaj
Pikantna gorčica
Naprej
Nacho piščanec

Dodajte Komentar