Sestavine
-
Pečena cvetača
-
1 glava Cvetača
-
2 žlici Olivno olje
-
1 čajna žlička Čili v prahu
-
1/2 čajne žličke Kumina
-
1/2 čajne žličke Dimljena sladka paprika
-
sol in poper
-
Avokadova krema
-
1× Avokado
-
1/2 skodelice Veganska kisla smetana
-
2 žlici Limetin sok
-
1 strok Česen
-
Takos
-
Tortilija - koruzna
-
Zelje
-
Koriander
-
Japaleno paprika
Navodila
Vnaprej segrejte pečico na 220 °C. Pekač obložite s peki papirjem.
V veliki skledi zmešajte cvetove cvetače, oljčno olje, čili v prahu, kumino, dimljeno papriko, sol in poper. Premešajte, da se enakomerno obloži.
Cvetačo v enem sloju razporedite po pripravljenem pekaču. Pecite 20-25 minut ali dokler se ne zmehča in zlato rjavo obarva.
Medtem ko se cvetača peče, pripravite avokadovo kremo. V kuhinjskem robotu ali mešalniku zmešajte avokado, vegansko kislo smetano ali veganski jogurt, limetin sok, česen, sol in poper. Procesirajte, dokler ni gladek in kremast.
Za sestavljanje tacosov segrejte tortilje v suhi ponvi na srednji temperaturi. Na tortilje razdelite pečeno cvetačo in jo obložite z drobljenim zeljem ali s solato, narezanim jalapeñosom, sesekljanim koriandrom in kapljico avokadove kreme. Postrezite z limetinimi rezinami ob strani.
Ti veganski tacosi iz pečene cvetače so okusen in zdrav obrok, ki je poln okusov in hranilnih snovi. Pečena cvetača je pikantna in hrustljava, avokadova krema pa ji doda kremast in pikanten pridih. Uživajte!
(Foto: pexels.com)