Sestavine
-
1 žlica Olivno olje
-
1/2 Čebula
-
2× Glava cvetača
-
1 skodelica Mandljimleti
-
2× Jajce
-
Sol
-
2 skodelici Puhasti riževi kosmiči
Navodila
Pečico segrejte na 220 °C.
V ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte olje. Dodajte čebulo in jo kuhajte, dokler ne porumeni in se ne zmehča, približno 5 minut.
Glavi cvetače odstranite zunanje liste in sredico. Glave ločite na velike cvetove in odrežite večino preostalih manjših stebel. V kuhinjskem robotu na drobno zmiksajte cvetove, nato pa jih prenesite v veliko skledo.
Cvetačo položite na sredino dvojnega sloja kuhinjske krpe in zberite v snop. Iztisnite čim več tekočine, nato pa cvetačo položite nazaj v skledo. Dodajte prepraženo čebulo, mandljevo moko, beljake in 2 žlički soli vse skupaj pregnetite, dokler se ne združi.
Maso zajemajte z žlico in jih oblikujte v kvadratno obliko ter jih razporedite po pekaču.
Riževe kosmiče zmeljite do finega zdroba. V skledi stepite rumenjake s 1/4 skodelice vode. S stojalom na delovni površini v vrsto postavite ocvrtke, jajčni preliv, zmlete kosmiče in pripravljen pekač. Potopite ocvrtke v jajčno kremo, jih povaljajte v kosmičih, da se popolnoma obložijo, in jih položite na pekač. Pred peko jih premažite z razpršilom za kuhanje.
Pecite jih, dokler se zunaj zlato rjavo ne obarvajo, 15 do 20 minut. Nekaj minut pustite, da se ohladijo, nato jih prenesite na krožnik. Postrezite z želenimi omakami za pomakanje.
(Foto: pexels.com)