0 0
Cvetačni ocvrtki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 žlica Olivno olje
1/2 Čebula
Glava cvetača
1 skodelica Mandlji mleti
Jajce
Sol
2 skodelici Puhasti riževi kosmiči

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Cvetačni ocvrtki

LASTNOSTI:
  • Vegansko
  • 30 minut
  • Porcije 6
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 220 °C.

V ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte olje. Dodajte čebulo in jo kuhajte, dokler ne porumeni in se ne zmehča, približno 5 minut.

Glavi cvetače odstranite zunanje liste in sredico. Glave ločite na velike cvetove in odrežite večino preostalih manjših stebel. V kuhinjskem robotu na drobno zmiksajte cvetove, nato pa jih prenesite v veliko skledo.

Cvetačo položite na sredino dvojnega sloja kuhinjske krpe in zberite v snop. Iztisnite čim več tekočine, nato pa cvetačo položite nazaj v skledo. Dodajte prepraženo čebulo, mandljevo moko, beljake in 2 žlički soli vse skupaj pregnetite, dokler se ne združi.

Maso zajemajte z žlico in jih oblikujte v kvadratno obliko ter jih razporedite po pekaču.

Riževe kosmiče zmeljite do finega zdroba. V skledi stepite rumenjake s 1/4 skodelice vode. S stojalom na delovni površini v vrsto postavite ocvrtke, jajčni preliv, zmlete kosmiče in pripravljen pekač. Potopite ocvrtke v jajčno kremo, jih povaljajte v kosmičih, da se popolnoma obložijo, in jih položite na pekač. Pred peko jih premažite z razpršilom za kuhanje.

Pecite jih, dokler se zunaj zlato rjavo ne obarvajo, 15 do 20 minut. Nekaj minut pustite, da se ohladijo, nato jih prenesite na krožnik. Postrezite z želenimi omakami za pomakanje.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Čičerikin sendvič
Naprej
Polnjen paradižnik
Nazaj
Čičerikin sendvič
Naprej
Polnjen paradižnik

Dodajte Komentar