Sestavine
-
1 x Cvetačazamrznjena
-
2/3 skodelice Moka
-
1 žlička Sol
Navodila
Zavrite lonec z vodo. Dodajte cvetačo in jo kuhajte 5-8 minut, dokler se ne zmehča. Odcedite.
Cvetačo položite na brisačo in pustite, da se 5-10 minut hladi. Iz cvetače iztisnite odvečno vodo.
Cvetačo dajte v kuhinjski robot. Miksajte, dokler ne postane “kašasta”. Dodajte moko in sol. Rahlo miksajte, da nastane mehko, lepljivo testo.
Testo položite na pomokano delovno površino. Razrežite ga na 4 dele. Vsak del zvijte v vrvico. Vsako vrvico narežite na majhne koščke njokov.
Na srednji temperaturi segrejte ponev. Dodajte malo olja in njoke ter jih pecite, dokler ne porjavijo. Na koncu dodajte malo vode, da se njoki skuhajo.
(Foto: pexels.com)