0 0
Cvetačni krekerji

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
150 g Cvetača
3/4 žličke Sol
1 žlička Pecilni prašek
1/4 skodelice Olivno olje
Jajce
1 skodelica Parmezan
1 žlica Rožmarin
1/4 skodelice Krompirjev škrob

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Cvetačni krekerji

  • 1 ura 30 minut
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Grobo sesekljajte cvetove cvetače in steblo. S kuhinjskim robotom drobno sesekljajte in dodajte sol. Obdelujte še 5 sekund, da se sestavine povežejo. Prenesite v drobno sito, ki ga postavite nad skledo. Pustite stati 20 minut.

Medtem segrejte pečico na 160 °C. Dva velika pekača obložite s papirjem za peko.

Cvetačo s hrbtno stranjo žlice potlačite, da odstranite odvečno vlago. V veliki skledi zmešajte pecilni prašek z oljem. Dodajte jajce, parmezan, rožmarin, moko in cvetačo. Dobro premešajte, da se sestavine povežejo. Na 1 pripravljen pladenj razporedite 2 žlici zmesi, da nastane pravokotnik. Ponovite s preostalo zmesjo, da na vsakem pladnju nastane 5 pravokotnikov.

Pecite 45 minut ali dokler ne porjavijo in postanejo hrustljavi. Na pladnjih naj stojijo 2 minuti. Krekerje prenesite na rešetko, da se popolnoma ohladijo. Na grobo jih narežite na koščke. Postrezite z omakami in različno zelenjavo.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Svinjski prigrizki
Naprej
Filan krompir
Nazaj
Svinjski prigrizki
Naprej
Filan krompir

Dodajte Komentar