Sestavine
-
150 g Cvetača
-
3/4 žličke Sol
-
1 žlička Pecilni prašek
-
1/4 skodelice Olivno olje
-
2× Jajce
-
1 skodelica Parmezan
-
1 žlica Rožmarin
-
1/4 skodelice Krompirjev škrob
Navodila
Grobo sesekljajte cvetove cvetače in steblo. S kuhinjskim robotom drobno sesekljajte in dodajte sol. Obdelujte še 5 sekund, da se sestavine povežejo. Prenesite v drobno sito, ki ga postavite nad skledo. Pustite stati 20 minut.
Medtem segrejte pečico na 160 °C. Dva velika pekača obložite s papirjem za peko.
Cvetačo s hrbtno stranjo žlice potlačite, da odstranite odvečno vlago. V veliki skledi zmešajte pecilni prašek z oljem. Dodajte jajce, parmezan, rožmarin, moko in cvetačo. Dobro premešajte, da se sestavine povežejo. Na 1 pripravljen pladenj razporedite 2 žlici zmesi, da nastane pravokotnik. Ponovite s preostalo zmesjo, da na vsakem pladnju nastane 5 pravokotnikov.
Pecite 45 minut ali dokler ne porjavijo in postanejo hrustljavi. Na pladnjih naj stojijo 2 minuti. Krekerje prenesite na rešetko, da se popolnoma ohladijo. Na grobo jih narežite na koščke. Postrezite z omakami in različno zelenjavo.
(Foto: pexels.com)