0 0
Cvetačna kremna juha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
0.5 l Mleko
0.5 l Voda
0.9 kg Cvetača
0.75 žličke Sol
1.5 žlice Olivno olje
2 ščepca Mleti muškatni orešček
1 dl Kisla smetana
2 ščepca Poper - beli

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Cvetačna kremna juha

Ta jed je res okusna. Da bo še boljša, jo postrezite s popečenimi kruhovimi kockami, česnovimi kruhki ali pa sirovimi palčkami.

  • 27 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Očistite cvetačo in operite ter razdelite na posamezne cvetove. Položite cvetke v večji lonec in jih zalijte z vodo in mlekom.

Pristavite lonec na kuhalnik in vsebino počasi zavrite. Ko zavre, nekoliko zmanjšajte temperaturo in kuhajte toliko časa, da se koščki cvetače čisto zmehčajo.

Odstavite lonec in s paličnim mešalnikom zelenjavo gladko zmiksajte. Dodajte še olivno olje, sol, beli poper in nariban muškatni orešček, dobro premešajte in ponovno pristavite na kuhalnik. Ko bo juha zavrela, odstavite lonec in vmešajte v juho še kislo smetano. Poskusite juho in po potrebi dodajte še sol ali poper. Servirajte jo v globoke krožnike ali jušne skledice in takoj postrezite.

Opomba: Namesto kisle smetane uporabite lahko tudi sladko smetano ali pa jogurt. Cvetačo, ko je skuhana, začinite s soljo. Če boste sol dodali že na začetku kuhanja, bo cvetača med kuhanjem potemnela.

(Foto: Pixabay)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Burgerji malo drugače
Naprej
Pasirana fižolova juha
Nazaj
Burgerji malo drugače
Naprej
Pasirana fižolova juha

Dodajte Komentar