Sestavine
-
100 g Pancetarezine pancete
-
4 x Čebula - mladamlade čebulice
-
3 x Strok - česen
-
150 g Čedar
-
2 dl Smetana za kuhanje
-
1 x Cvetačaglava cvetače
-
2 žlici Maslo
-
Solpo okusu
-
Poper - mletipo okusu
-
3 žlice Kisla smetana
-
50 g Parmezannariban parmezan
Navodila
Segrejte pečico na 175 stopinj Celzija. Odstranite cvetači zelene liste in jo narežite na manjše cvetke. Zavrite osoljeno vodo in to v večjem loncu ter v njej cvetačo pokuhajte 3 minute, nato pa jo odcedite.
Rezine pancete v suhi ponvi popecite do hrustljavega. Ko se bodo ohladile, jih narežite ali nadrobite na koščke. Očistite čebulice in jih narežite na kolobarje.
Sesekljajte česen in ga 1 minuto pražite na maslu, nato pa prilijte smetano za kuhanje. Sir naribajte in ga vmešajte v smetano. Ko se stopi, odstavite z ognja in vmešajte tudi kislo smetano. Začinite s soljo in pa poprom.
Razporedite cvetačo na pekač, jo potresite s slanino in čebulnimi kolobarčki ter vse skupaj prelijte še s sirovo omako. Na koncu potresite tudi z naribanim parmezanom in postavite v pečico za 30 minut.
Opomba: Namesto parmezana lahko uporabite tudi gaudo. Predlagane priloge: Pire krompir, kos mesa.
(Foto: Getty Images)