0 0
Cvetača s panceto in sirom iz pečice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
100 g Panceta rezine pancete
4 x Čebula - mlada mlade čebulice
3 x Strok - česen
150 g Čedar
2 dl Smetana za kuhanje
1 x Cvetača glava cvetače
2 žlici Maslo
Sol po okusu
Poper - mleti po okusu
3 žlice Kisla smetana
50 g Parmezan nariban parmezan

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Cvetača s panceto in sirom iz pečice

Že prihaja zima in zato lahko postrežete to jed tudi kot samostojno jed, prav tako pa bo odlična kot "spremljavalka" h kakšnemu kosu mesa.

  • 45 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 175 stopinj Celzija. Odstranite cvetači zelene liste in jo narežite na manjše cvetke. Zavrite osoljeno vodo in to v večjem loncu ter v njej cvetačo pokuhajte 3 minute, nato pa jo odcedite.

Rezine pancete v suhi ponvi popecite do hrustljavega. Ko se bodo ohladile, jih narežite ali nadrobite na koščke. Očistite čebulice in jih narežite na kolobarje.

Sesekljajte česen in ga 1 minuto pražite na maslu, nato pa prilijte smetano za kuhanje. Sir naribajte in ga vmešajte v smetano. Ko se stopi, odstavite z ognja in vmešajte tudi kislo smetano. Začinite s soljo in pa poprom.

Razporedite cvetačo na pekač, jo potresite s slanino in čebulnimi kolobarčki ter vse skupaj prelijte še s sirovo omako. Na koncu potresite tudi z naribanim parmezanom in postavite v pečico za 30 minut.

Opomba: Namesto parmezana lahko uporabite tudi gaudo. Predlagane priloge: Pire krompir, kos mesa.

(Foto: Getty Images)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Cvetača s prepraženimi drobtinami
Naprej
Hrustljave sirove kocke s slanino
Nazaj
Cvetača s prepraženimi drobtinami
Naprej
Hrustljave sirove kocke s slanino

Dodajte Komentar