Sestavine
-
2 skodelici Pornarezan por
-
2 skodelici Zeljenarezano in sesekljano zeleno zelje
-
6 žlic Maslo
-
2 x Lovorjev list
-
2 skodelici Ohrovtnarezan in sesekljan ohrovt
-
1.4 kg Krompirolupljen in na kocke narezan rdeči krompir
-
6 skodelic Piščančja juha
-
2 1/2 čajne žličke Sol
-
1/3 skodelice Smetana
-
1/4 čajne žličke Poper - beli
-
4 x Čebulazelena čebula, narezana na tanke rezine
Navodila
V velikem loncu z debelim dnom na srednje močnem ognju stopite najprej maslo. Dodajte narezan por, ohrovt in zelje, premešajte, da se lepo pokrije z maslom. Zmanjšajte ogenj na nizko, pokrijte in rahlo kuhajte, dokler zelenjava ne oveni, kuhajte približno 12 do 15 minut.
V lonec dodajte na kocke narezan krompir, piščančjo osnovo, lovorjev list in pa sol. Povečajte ogenj, da bo zavrelo. Zmanjšajte toploto, nadaljujete s kuhanjem in kuhajte vse dokler se krompir ne zmehča in ne razpade, kuhajte približno 15 do 20 minut.
Odstranite z ognja. Dodajte še beli poper, smetano in narezano zeleno čebulo. Poskusite ter po potrebi oziroma vašem okusu dodajte še sol in poper.
(Foto: Getty Images)