0 0
Čokoladno pecivo brez peke

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
220 g Maslo
4× (120 g) Čokoladne ploščice
350 g Plazma keksi
700 g Kondenzirano mleko
2 žlici Glukozni sirup
1/4 skodelice Praženi arašidi
100 g Temna čokolada
100 g Mlečna čokolada
1/3 skodelice Zgoščena smetana

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Čokoladno pecivo brez peke

  • 1 ura
  • Porcije 12
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Namastite pekač.

125 g masla dajte v ponev na nizki temperaturi. Med občasnim mešanjem kuhajte 5 minut ali dokler se ne stopi. Odstavite za 5 minut, da se ohladi. Grobo sesekljajte 3 čokoladne ploščice. Piškote in 1⁄3 sesekljanih ploščic dajte v kuhinjski robot. Procesirajte, dokler ne nastanejo drobtine. Dodajte stopljeno maslo. Obdelujte, dokler se ne povežejo. Mešanico pritisnite na dno in stranice pripravljenega pekača. V hladilniku hranite 30 minut.

Sladkor, mleko, glukozni sirup in preostalih 100 g masla dajte v ponev na srednje nizki temperaturi. Med nenehnim mešanjem kuhajte 15 minut ali dokler se zmes ne zgosti in postane zlata. Vmešajte arašide in preostale sesekljane piškote. Mešanico hitro vlijte v piškotno podlago. S hrbtno stranjo žlice zgladite vrh. V hladilniku hranite 1 uro.

Temno in mlečno čokolado dajte v skledo, primerno za mikrovalovno pečico. Dodajte smetano. Mikrovalovno pečico segrevajte 1 minuto na visoki stopnji. Prelijte karamelno zmes.

Preostalo čokoladno ploščico poševno narežite na rezine in jih polagajte na vrh peciva. Postavite v hladilnik za 3 ure ali dokler se ne strdi. Postrezite.

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Kozice z limono
Naprej
Lazanja po indijskem receptu
Nazaj
Kozice z limono
Naprej
Lazanja po indijskem receptu

Dodajte Komentar