Sestavine
-
1 x Espresso
-
1 skodelica Mlekopripravljenega v pari
-
1 žlica Cokoladni sirup
-
Čokoladni ostružkipo želji, za okras
Navodila
Pripravite espresso.
Mleko kuhajte v pari, dokler ni vroče in penasto.
Espresso prelijte v skodelico.
V skodelico vlijte kuhano mleko in na vrhu ustvarite plast pene.
Čokoladni sirup pokapajte po peni.
Po želji okrasite s čokoladnimi ostružki.
Tukaj je nekaj nasvetov za pripravo najboljšega čokoladnega kapučina:
Uporabite kakovosten espresso in mleko.
To bo močno spremenilo okus vašega kapučina.
Mleko kuhajte v pari, dokler ni vroče in penasto, vendar ne prevroče.
Če je mleko prevroče, postane grenko.
Parno mleko počasi in previdno prelijte v skodelico.
Tako boste ustvarili gladko in enakomerno plast pene.
Čokoladni sirup po peni kapljajte v obliki spirale.
Tako boste ustvarili čudovito in privlačno predstavitev.
Uživajte v čokoladnem kapučinu!
Obstaja veliko različic čokoladnega kapučina, ki jih lahko poskusite. Tukaj je nekaj idej:
Espressu dodajte kanček čokoladnega likerja.
Namesto običajnega čokoladnega sirupa uporabite sirup iz temne čokolade.
Kapučino obložite s stepeno smetano in čokoladnimi ostružki.
Kapučino posujte s cimetom ali muškatnim oreščkom.
(Foto: Getty Images)