0 0
Čokoladni kapučino

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 x Espresso
1 skodelica Mleko pripravljenega v pari
1 žlica Cokoladni sirup
Čokoladni ostružki po želji, za okras

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Čokoladni kapučino

Prvi čokoladni kapučino je bil ustvarjen v Italiji v začetku 20. stoletja.
Čokoladni kapučino je priljubljen predvsem v Evropi, vendar postaja vse bolj priljubljen tudi v drugih delih sveta.
Obstaja veliko različnih različic čokoladnega kapučina, vključno s čokoladnim mochom, čokoladnim lattejem in čokoladnim frappuccinom.
Čokoladni kapučini so dober vir kofeina in antioksidantov.
So tudi dober vir kalcija in beljakovin.

  • 10 minut
  • Porcije 1
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli
Pripravite espresso.
Mleko kuhajte v pari, dokler ni vroče in penasto.
Espresso prelijte v skodelico.
V skodelico vlijte kuhano mleko in na vrhu ustvarite plast pene.
Čokoladni sirup pokapajte po peni.
Po želji okrasite s čokoladnimi ostružki.
 

Tukaj je nekaj nasvetov za pripravo najboljšega čokoladnega kapučina:

Uporabite kakovosten espresso in mleko.
To bo močno spremenilo okus vašega kapučina.
Mleko kuhajte v pari, dokler ni vroče in penasto, vendar ne prevroče.
Če je mleko prevroče, postane grenko.
Parno mleko počasi in previdno prelijte v skodelico.
Tako boste ustvarili gladko in enakomerno plast pene.
Čokoladni sirup po peni kapljajte v obliki spirale.
Tako boste ustvarili čudovito in privlačno predstavitev.
Uživajte v čokoladnem kapučinu!

Obstaja veliko različic čokoladnega kapučina, ki jih lahko poskusite. Tukaj je nekaj idej:

Espressu dodajte kanček čokoladnega likerja.
Namesto običajnega čokoladnega sirupa uporabite sirup iz temne čokolade.
Kapučino obložite s stepeno smetano in čokoladnimi ostružki.
Kapučino posujte s cimetom ali muškatnim oreščkom.

(Foto: Getty Images)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Mlečni riž s suhim sadjem in oreščki
Naprej
Čajni kolač
Nazaj
Mlečni riž s suhim sadjem in oreščki
Naprej
Čajni kolač