0 0
Čokoladne skodelice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
300 g Temna čokolada
200 g Maslo
300 g Sladkor v prahu
5 x Jajca
Preliv
8 x Klementine
2 žlici Sladkor v prahu
5 žlic Smetanova krema

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Čokoladne skodelice

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • 1 h 15 min
  • Porcije 10
  • Srednje

Sestavine

  • Preliv

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 160 ºC.
Čokolado nalomite v skledo, dodajte maslo in ščepec morske soli ter jo postavite nad ponev z rahlo vrelo vodo, dokler se ne stopi in postane gladka, medtem pa pridno mešajte. Odstranite z ognja in pustite, da se 15 minut hladi.
V ločeni skledi stepite sladkor in jajca, da postaneta gosta in puhasta. Med nenehnim stepanjem vlijte čokoladno zmes v jajca, dokler se ne združi.
Razdelite jo med 12 majhnih skodelic, odpornih na pečico, nato pa jih postavite v velik, globok pekač. Pekač postavite v pečico, nato pa vanj previdno nalijte toliko vrele vode, da bo segala do polovice stene skodelic.
Pecite 25 minut, nato skodelice previdno odstranite s pekača in jih pred serviranjem pustite stati vsaj 15 minut.
Medtem pripravite sirup: ves sok klementin iztisnite skozi cedilo v majhno posodo.
Dodajte sladkor in zavrite, nato pa 15 minut rahlo kuhajte ali dokler se ne zgosti.
Odstavite z ognja in pustite, da se ohladi na sobno temperaturo. Postrezite z žlico kreme in s kapljico sirupa.

Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Polpeti iz kvinoje in ribe
Naprej
Štajerska kisla juha
Nazaj
Polpeti iz kvinoje in ribe
Naprej
Štajerska kisla juha

Dodajte Komentar

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com