Sestavine
-
1 skodelica Moka1 skodelica = 240 ml
-
1 čajna žlička Pecilni prašek
-
1/4 čajne žličke Sol
-
1/2 skodelice Maslo
-
3/4 skodelice Sladkor
-
2× Jajce
-
2 čajni žlički Vaniljev ekstrakt
-
1/2 skodelice Mleko
-
Lesene palčke
-
1/2 pločevinke Vaniljeva glazura
Navodila
Segrejte pečico na 180 °C. Namastite in z moko posujte pekač za torto.
V srednje veliki skledi zmešajte moko, pecilni prašek in sol. V ločeni veliki skledi maslo in sladkor stepite skupaj, dokler ne postaneta rahla in puhasta.
Vmešajte jajca, eno za drugim, nato pa še vaniljev ekstrakt.
Masleni zmesi postopoma dodajajte mešanico moke, izmenično z mlekom, in mešajte, dokler se dobro ne poveže. Testo vlijte v pripravljen pekač in pecite 25-30 minut.
Počakajte, da se biskvit popolnoma ohladi, nato ga zdrobite v veliko skledo.
Drobljenemu biskvitu dodajte 1/2 pločevinke glazure in premešajte, dokler se dobro ne poveže.
Iz mase oblikujte kroglice s premerom približno 1 cm in jih položite na pekač, obložen s peki papirjem.
Kroglice hladite v hladilniku približno 15 minut.
Medtem ko se kroglice hladijo, v dvojnem kotlu ali mikrovalovni pečici v skladu z navodili na embalaži raztopite sladkarije ali čokoladne koščke.
V stopljeno čokolado pomočite konico paličice za lizike in jo vstavite v sredino kroglice. Ponovite z vsemi kroglicami.
Vsako kroglico potopite v stopljeno čokolado in odvečno čokolado previdno odstranite. Po želji okrasite s posipi ali drugimi okraski.
Čokoladne lizike pokončno zapičite v kocko stiropora, da se ohladijo in strdijo.
Ko se čokolada strdi, so vaše domače čokoladne lizike pripravljene za uživanje!
(Foto: pexels.com)