Sestavine
-
200 g Smetana
-
200 g Jogurt
-
90 g Piškoti
-
150 g Temna čokolada
-
2 x Jajca
-
1 dl Sladka smetana
-
60 g Marmeladapo vašem okusu
-
120 g Sladkor
Navodila
Segrejte pečico na 175 C.
Dno pekača v velikosti 20 x 20 cm rahlo namastite in obložite s papirjem za peko. Tudi njega namastite in po celotni površini potresite z grobo nadrobljenimi piškoti.
Zmešajte mlečni namaz (smetano in jogurt) in pa 5 žlic sladkorja. Čokolado in sladko smetano segrevajte toliko časa, da se bo čokolada stopila. Dajte na stran.
Jajca in preostalo žlico sladkorja penasto stepite, dodajte mlečni mešanici in premešajte. Nato dodajte še stopljeno čokolado in ponovno dobro premešajte.
Vlijte v predhodno pripravljen pekač, poravnajte in po vrhu pokapljajte z marmelado in z zobotrebcem malo razvlecite po čokoladni masi. Pecite okoli 45 minut. Spečeno popolnoma ohladite in pa narežite.
Sladico hranite v hladilniku.
(Foto: Getty Images)